Utslåtte stjerner

Etter 11 år uten hendene på Copa del Rey hentet Real Madrid David Beckham til by'n. Det hjalp ikke det heller.

Real Madrid - Real Zaragoza 2-3

Men det var ikke David Beckhams feil at Real Madrid ikke vant den spanske cupen for første gang siden 1993 i går kveld. Sett med Madrid-øyne var det Real Zaragozas Gallettis feil - og hans seiersmål etter 112 minutter.

Og det var ikke et hvilket som helst mål som til slutt avgjorde 120 minutters massivt fotballdrama ispedd 17 gule kort og to utvisninger.

Det var en perle fra 25 meter.

Og Gallettis vinner med helskru var ikke den eneste juvelen som ble hentet fra fotballens øverste skuff på Estadio Olimpico i Barcelona. Det første, det som ga Real Madrid en oppmuntrende ledelse, ble signert David Beckham.

På et frispark.

Med varemerket innerskru.

Fra 30 meter.

Via stolpen.

Zaragoza bestemte seg

Der og da var den spanske cupfinalen 23 minutter gammel. Et drøyt kvarter senere, da Becks brant løs igjen og traff stanga fra samme hold, sto det 1-1. For Real Zaragoza, som knapt hadde vært over midten da Real Madrid tok ledelsen, svarte slik vinnervillige fotballspillere skal svare den påståtte overmakta.

De gikk i angrep og scoret.

Savio crosset ballen fra dødlinja og venstre for Real Zaragoza. I Madrids midtforsvar misset Solari opphoppet med ei mil. Og bak forsvarsfeilen sto Dani og tok Real Zaragozas første skikkelige berøring innenfor motstanderens 16-meter ned på låret.

Med den andre blåste han ballen i mål.

Reals Guti var klønete nok til å meie David Villa i bakken i det samme området bare ett minutt før pause. Villa ristet litt på hodet, la ballen på merket og feide hjem 2-1. Og slik gikk Real Madrid til pause litt sjokkskadde og med ett mål å ta igjen.

Tre minutter inn i andre omgang var det igjen litt mer normalt.

Roberto Carlos tar de Real-frisparkene som ikke er egnet for David Beckhams skru. Med 15 meters fart bare limte han til på sedvanlig Carlos-vis.

Lavt og drepende i det lange hjørnet.

Zidanes overmann

Zinedine Zidane er verdensmester, europamester, mesterliga-vinner og seriemester i Frankrike, Italia og Spania. Men han har aldri vunnet en nasjonal cup. Og hvorfor han ikke ble det i går kveld heller kan Real Zaragoza takke keeper Lainez for.

Som stoppet verdens beste fotballspiller tre ganger.

Og på 2-2 godt inn i andre ekstraomgang begynte man å ane Zaragoza-keeperen som en mulig matchvinner på straffer.

Da Galletti traff med det drepende skuddet.

Jeg håper du får se det bakfra. Og hvordan det skrudde fra bom til det ultimate treff. Akkurat slik seiersmål i en cupfinale skal skru: På gleden

TRØKK: Real Madrids David Beckham får knyttneven til Zaragoza-keeper Lainez i fletta. Og flere smeller skulle det bli. Stjernene tapte til slutt cupfinalen 2-3 etter ekstraomganger.