Utslitt Dæhlie falt fra seier

Med rak kurs mot et nytt kapittel i rekordbøkene, tullet Bjørn Dæhlie seg bort med et spektakulært fall. Langrennskongen endte som en bylt i snøen i dag.

Konkurrentene prøver forgjeves å slå ham. Det måtte et selvmål til av Dæhlie for at han skulle tape. Oppløpsstupet kommer han ikke til å glemme.

- Dette er historie allerede, sa Dæhlie snaue to timer etter at han gikk glipp av sin 46. verdenscupseier - den som ville gjort ham historisk som mestvinnende i verdenscupen.

En av sportens tro tjenere i en årrekke, russer-østerikeren Mikhail Botvinov, fikk seieren i gave etter Dæhlies feilgrep som ga idrettsdramatikk av beste sort.

Pigg

Den norske storfavoritten trodde lenge han hadde vunnet løpet klart, men én kilometer før mål fikk han beskjeden om at Botvinov (30) bare var fem sekunder etter ham.

Det er ikke første gang Dæhlie faller fra en førsteplass i Nove Mesto. I november 1996 gikk han overende da han ledet stafetten på ankeretappen.

- Det gjelder å skjerpe seg hele tiden, og denne gangen tok jeg det kanskje litt på forskudd ut på sisterunden. Jeg ledet uten å gå i kjelleren, sa Dæhlie som ikke vil skylde på manglende sekundering underveis.

- Irriterende

- Det er greit å bli nummer to dersom man blir fragått, men denne gangen følte jeg at seieren var min. Derfor var det irriterende der og da. Det var en taktisk bommert. Klart jeg var sliten. Snøen var trå, og jeg prøvde febrilsk å øke farten inn mot mål. Jeg har for vane å falle i skiløp, men ikke før målstreken er passert, forklarte Dæhlie.

Nå må han vente til i midten av februar før han får en ny sjanse til å distansere Jelena Välbe. Også det pensjonerte russiske lokomotivet har vunnet 45 ganger individuelt.

(NTB)

PÅ TRYNET:</B> En utslitt Bjørn Dæhlie gikk overende få meter før målstreken. Dermed mistet han seieren på dagens 30-kilometer.