Helene Marie Fossesholm

Utslitt etter stafetten: Måtte hjelpes ut

Veronika Stepanova slo knockout på Sverige og Norge og vant stafetten for Russland. Helene Marie Fossesholm måtte få hjelp av helsepersonell etter målgang.

HJELP: Helene Marie Fossesholm måtte hjelpes etter stafettkollapsen på Lillehammer. Video: Løkås / Haarstad. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER/OSLO: (Dagbladet): Det var duket for en norsk-svensk duell på kvinnestafetten på Lillehammer. Sverige, og spesielt Frida Karlsson har vist kjempeform så langt denne sesongen.

Men verken Karlsson eller Therese Johaug klarte å gå fra på sine etapper og dermed var det duket for en kamp mellom Norge, Sverige og Russland på den siste etappen.

Det var russiske Veronika Stepanova sterkest og vant stafetten foran Sverige og Norge.

Norske Helene Marie Fossesholm ga alt hun hadde på sisteetappen og var helt utslitt da hun kom i mål. Hun måtte hjelpes ut av målområdet av helsepersonell.

Etter en tur innom skifteteltet møter hun pressen.

- Er det så mye mer å si enn at jeg var stiv som rakkeren. Jeg ga alt. Det tror jeg ingen andre kan si noe på. Jeg var stiv. Når man får den sinnssykt lange flata her og så et oppløp, det var vondt, sier hun til Dagbladet og kommenterer de sjanglende stegene i målområdet:

- Jeg følte ikke at det var noe dramatisk. Jeg så kanskje litt full ut, ler Fossesholm.

FIKK HJELP: Helen Marie Fossesholm. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
FIKK HJELP: Helen Marie Fossesholm. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Synes synd på henne

Fossesholm klarte nemlig knapt å stå på beina i målområdet.

- Jeg trodde nesten at vi måtte ringe 113. Hun var kald og sliten på en gang der, men det virker som det går bra, sier lagvenninne Tiril Udnes Weng til Dagbladet.

Therese Johaug tok ei hånd rundt Fossesholm etter målgang.

- Man må jo passe på jenta. Jeg syntes skikkelig synd på henne. Hun er jo ung og når hun går såpass i kjelleren som hun gjør så følte jeg at jeg måtte støtte henne, sier Johaug til Dagbladet.

- Opplevde du det som skremmende i det hele tatt?

- Nei, nei, nei! Hun sa bare at hun var så stiv at hun ikke klarte å stå på beina, svarer Johaug.

HJELPENDE HÅND: Therese Johaug hjalp lagvennina etter målgang. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
HJELPENDE HÅND: Therese Johaug hjalp lagvennina etter målgang. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Får skryt

Landslagssjef Espen Bjervig skryter av Fossesholm.

- Jeg syntes at hun er tøff. Hun kjører hele veien opp. Hadde det vært litt annet føre så kunne det gått. Hun er fryktløs.

Også lagvenninna Udnes Weng skryter av Fossesholm tross tredjeplassen.

- Helene imponerte med hvor mye hun klarer å få ut av den kroppen. Hun ble slått, men hun er den som vinner med å ta ut alt i dag, sier Udnes Weng.

Johaug deler også ut en god porsjon skryt til ankerkvinna:

- Jeg er imponert over det hun gjør. Hun får en luke og gir alt opp bakken, men får null og nada betalt for det fordi det bare er nedover og det er så stor fordel å komme bakfra i den løypa her. Hun bet tennene sammen og hun hadde en ganske bra spurt mot Sverige også, sier hun til Dagbladet.

SPESIELT: Johannes Høsflot Klæbo reagere på russisk kommunikasjon på Lillehammer. Video: NRK / Særsland / Løkås. Reporter: Løkås / Haarstad. Vis mer

Jevn start

På den første etappen var Tiril Udnes Weng sin for det norske førstelaget. Hun holdt fint følge på den første etappen og vekslet inn på en andreplass.

- Hun gjorde alt riktig, mente kommentator Torgeir Bjørn.

Men det gjorde også Sveriges Emma Ribom, og det gjorde at Frida Karlsson kunne kjøre hardt fra start. Et vanskelig føre gjorde det imidlertid vrient å stikke ifra.

Inn til veksling var det bare 1.2 sekunder som skilte Norge og Sverige. Dermed kunne Therese Johaug klinke til på sin etappe. Men den norske stjerna holdt tempoet relativt rolig på den første runden.

Mange forventet et skikkelig Johaug-rykk på den siste runden, men hun fikk aldri den luka hun lette etter. Både russeren og svensken holdt følge med Johaug.

IKKE NOK: Sverige 2 hadde ikke nok folk, og bryter stafetten på Lillehammer. Video: Løkås / Særsland. Reporter: Løkås / Haarstad. Vis mer

Spurtduell

Dermed var det duket for en kamp mellom Helene Marie Fossesholm, Moa Olsson og Veronika Stepanova.

Trioen holdt et langt svakere tempo enn den foregående trioen og utfordrerne bak kjørte inn litt. Da rykket Fossesholm til og fikk en liten luke ned til russeren, men både Olsson Stepanova holdt følge.

Opp den siste lange motbakken rykket Fossesholm alt hun hadde igjen, men fikk bare en luke på tre sekunder. Det var ikke nok og det hele ble avgjort på oppløpet. Der var Stepanova sterkest og vant.

Fossesholm tapte også spurten mot Olsson og Norge ble dermed nummer tre på dagens stafett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer