Utslitt før seriestart

Åtte dager før seriestart føler Magne Hoseth seg utladet både i sinn og skinn. Han mener sesongoppkjøringa i Norge er altfor lang.

MOLDE (Dagbladet): Sjelden har vinteren vart lenger for Magne Hoseth enn i år. Først og fremst fordi han har vært skadefri, og har trent og trent. Men også fordi han har ytt maksimalt for å bite seg fast i Åge Hareides nye landslag. Det har han klart, men verken mot Serbia onsdag eller mot Stabæk i går var Hoseth helt seg sjøl. Det manglet riktignok ingenting på den oppofrende og hardtarbeidende kollektive kvaliteten han har tilegnet seg siden i fjor. Men tidligere i vinter har han kombinert dette med individuelt briljante detaljer som har åpnet motstandernes forsvarslinjer på vidt gap.

- Jeg er sliten både i kroppen og hodet, innrømmer Hoseth overfor Dagbladet.

Mental trening

Det begynte med vinterturen til Hongkong og Singapore med Nye Norge. Siden har det gått slag i slag - rake veien mot toppen - for spilleren som har fått mest oppmerksomhet i løpet av den norske fotballvinteren. Men det har kostet å vinne posisjonen som Hareides mest benyttede spiller.

- Ja, og nå må jeg jobbe knallhardt mentalt for å komme meg opp igjen før serieåpningen mot Lyn 2. påskedag, sier Hoseth.

Personlig skulle han gjerne startet serien for lengst.

- Vi må få gjort noe med den vanvittig lange sesongoppkjøringa i Norge. Den er sabla lang, sier han.

- Har du en formsvikt?

- Nei, det frykter jeg ikke.

Skjermet Hoseth

Molde sleit veldig med den offensive samhandlingen. Noe kan forklares med at kantspiller Thomas Mork måtte flyttes ned på venstreback fordi de fire førstevalgene i posisjonen er skadd eller sjuke. Det hjelper heller ikke at Magnus Kihlberg sliter med to belastningsskader og neppe kan spille 90 minutter ennå. I går måtte han ut i pausen.

Trener Reidar Vågnes innrømmer at laget som følge av dette har blitt sterkt forsinket i forberedelsene siden den gode perioden på La Manga.

- Ja, vi har slitt siden da, sier han.

Hoseth har han forsøkt å skjerme.

- Vi har blant annet latt ham stå over kamper for ikke å brenne ham ut. Men det er vanskelig å ta hensyn til dette når det nærmer seg seriestart, sier Vågnes.

SLITEN: Moldes landslagsspiller, Magne Hoseth, sliter tungt om dagen - i går også med vekta av Stabæk-forsvarer Inge André Olsen.