Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikaela Shiffrin tok VM-gull i Åre

Utslitt Shiffrin falt om i målområdet: - For et unikum!

Amerikaneren kjempet mot sykdommen og vant i Åre. Det var hennes fjerde strake VM-gull i slalåm.

VANT: Mikaela Shiffrin tok gull i Åre. Det hadde sin pris. I målområdet var amerikaneren fullstendig utkjørt. Foto: NTB scanpix
VANT: Mikaela Shiffrin tok gull i Åre. Det hadde sin pris. I målområdet var amerikaneren fullstendig utkjørt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRE (Dagbladet): Mikaela Shiffrin var den store favorittene da kvinnene skulle gjøre opp om VM-gullet i slalåm. Amerikaneren har vært suveren i flere år allerede, det til tross for at hun bare har rukket å bli 23 år gammel.

En forkjølelse sådde imidlertid litt tvil om hvilken form Shiffrin var i, og etter første omgang var det svært jevnt i toppen.

Den amerikanske stjerna hang godt med, men hun lå bak både Wendy Holdener og hjemmehåpet Anna Swenn-Larsson.

Kunne bli VM-dronning

Sveitsiske Holdener hadde mulighet til å bli den store VM-dronninga etter en svært solid førsteomgang i Åre.

Hun vant både superkombinasjonen og lagkonkurransen, og sto med to gullmedaljer før dagens konkurranse.

De norske fikk en tung omgang. Kristin Lysdahl ble beste norske etter første halvdel med en 14.-plass, hele 2,43 bak Holdener. Maren Skjøld ble den andre norske som tok seg videre i Åre, 3,79 sekunder bak lederen.

Løftet seg

Skjøld leverte en god andreomgang, og var best etter at ti utøvere hadde gjort seg ferdig i Åre. 25-åringen falt imidlertid et stykke nedover på lista etter hvert, men var godt fornøyd med prestasjonen.

- Det var mye bedre. Det var litt rotete i første, og klarte ikke å holde skiene på snøen. I andre senker jeg skuldrene og gjør det jeg gjør på trening. Det var godt å få ut det. Jeg hadde mye mer kontroll, og jeg følte at det var jeg som var sjefen, oppsummerte hun for NRK.

Norges andre håp, Lysdahl, kjørte ut i finalen.

- Det var litt kjedelig, men jeg prøvde det jeg kunne og satset. Jeg lente jeg meg litt inn i en sving og var lit uheldig med et spor der, sa Lysdahl til NRK.

Shiffrin falt om

Hjemmefavoritten Frida Hansdotter rotet mye i sitt løp og holdt på å kjøre ut flere ganger, dermed ble det opp til de fem over henne på lista å gjøre opp om medaljene.

Petra Vlhová kjørte et nydelig renn, og Katharina Liensberger måtte akkurat gi tapt for henne. Det gjorde ikke Shiffrin.

Amerikaneren blåste nedover fjellsida og utklasset alle som hadde kommet før henne. Shiffrin kjørte inn over sekunder før Vlhova, men var tydelig sliten. Hun så helt ferdig ut og falt om i målområdet. Amerikaneren har som nevnt slitt med en forkjølelse den siste tiden, og det var nok de aller siste kreftene som ble tatt ut i finaleomgangen.

- For et unikum dette er på ski!, ropte NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

- Virkelig tøft

Swenn-Larsson klarte ikke å tukte Shiffrin, og kjørte inn til en foreløpig 2.-plass. Det ble det også til slutt. Ledende Holdener kjørte nesten ut, men måtte gå opp i bakken for å kjøre riktig. Dermed tapte hun mye tid, og mistet muligheten til medalje.

Shiffrin innfridde favorittstempelet og tok gull. Swenn-Larsson tok sølvet, men Vlhova fikk bronse.

- Jeg var virkelig ikke i form, men laget mitt hjalp meg med å pushe meg selv. Halvveis ned greide jeg ikke å puste lenger. Jeg forsøkte å kjempe og holde meg i løypa. Det var tøft. Virkelig tøft. Jeg kjørte bra og kjempet, sa en tydelig rørt Shiffrin etter rennet.

Det var Shiffrins fjerde strake VM-gull i slalåm. Det har ingen klart før henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!