Utspilt av Ljiljana

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Norge er kjent for å være en av verdens beste forsvarsnasjoner i håndball. Men i går måtte Heidi Tjugum og Norge se jugoslaviske Ljiljana Knezevic score 18 alene!

Fra en tilsynelatende trygg femmålsledelse et godt stykke inn i andre omgang, falt Norge sammen som et korthus - totalt ute av stand til å stoppe jugoslavenes fantastiske skytter.

- Hun scoret jo på alt. Det skal ikke være mulig for en spiller å dominere så mye, sier landslagstrener Marit Breivik, og etterlyste mer reaksjon hver gang jugoslavenes stjernespiller fikk ballen.

Sjokkvideo

Den norske landslagstreneren aksepterer ikke slikt slurvete forsvar, og foran kveldens kamp mot samme nasjon blir hovedoppgaven å snøre sammen det norske forsvaret.

Og nåde den som lar Knezevic dominere like mye i kveld! For å unngå noe liknende vil Breivik i dag vise spillerne en redigert video av situasjonene som førte til den jugoslaviske spillerens 18 scoringer på Heidi Tjugum og Mimi Kopperud Slevigen.

Det blir et sjokk for flere av spillerne...

- Det er et mål å vinne kveldens kamp. Det skal være innen rekkevidde å gjøre noe for å ta Knezevic mer ut i dag, sier Breivik.

Mer hjelp

Heidi Tjugum håper også på mer hjelp i dag.

- Knezevic er godt betalt for å skyte mål. Og hun gjorde jobben sin, for å si det sånn, sier Tjugum - som er tilbake i landslagsvarmen for første gang siden Sydney-OL i 2000.

Den jugoslaviske toppscoreren var litt overrasket over hvor lett hun slapp til i går kveld.

- Klart det er gøy å score så mange mot Norge. Men jeg slapp overraskende enkelt til, sier hun til Dagbladet.

Svenske best

Norges beste i går var Lina Olsson Rosenberg. Den tidligere svensken spilte sin fjerde landskamp for Norge og markerte seg med seks scoringer - og sin hittil beste landskamp.

Den opererte skulderen verker fortsatt, men nå klarer hun i det minste å kline til.

- Dette er himmelsk i forhold til hva det har vært. Og ennå er det et par måneder igjen til EM, så det ser lovende ut, sier Lina Olsson Rosenborg.

Men også hun var mest opptatt av at én enkelt spiller hadde scoret 18 mål på Norge.

- Jeg har ikke engang hørt om noen som har scoret så mye i en landskamp tidligere...

USTOPPELIG: Heidi Tjugum har aldri sluppet inn 18 mål fra en og samme spiller. Inntil i går.