Utspilt og utskjelt

BRYNE/OSLO (Dagbladet): Gråtende vendte tilhengerne Brann-spillerne ryggen i en stille demonstrasjon da laget gikk i bussen etter et ydmykende 4- 0-tap. Trener Teitur Thordarsson blir snarlig innkalt på teppet hos klubbdirektør Bjørn Dahl.

- I løpet av den nærmeste uka, fram mot neste serieomgang, vil vi avgjøre hva som eventuelt kommer til å skje med Teitur Thordarson og trenerteamet, sier Bjørn Dahl til Dagbladet.

Han vil ikke si om den islandske hovedtreneren kommer til å få sparken, men utelukker det heller ikke.

- Vi er nødt til å finne en løsning. Resultatene kommer jo ikke. Vi vil prate med både spillerne og trenerteamet for å høre hva de mener bør gjøres. Jeg vil ikke spekulere på hvilke tiltak vi ender på, men vi kommer til å vise handlekraft, sier klubbdirektøren.

Bjørn Dahl er oppriktig bekymret for Branns framtid, ikke minst på grunn av klubbens økonomiske krisesituasjon.

- Rykker vi ned, blir det veldig vanskelig å rykke opp igjen, sier klubbdirektør Bjørn Dahl.

Nedrykk betyr at Brann ASA går konkurs og Brann står tilbake som en regulær sportsklubb igjen. Allerede denne uka skal Brann ha møte med sine aksjonærer og kreditorer.

Går ikke av

Brann-fansen ville vise sin tårevåte avsky mot lagets svake innsats, og rundt femti av klubbens harde kjerne aksjonerte ved å snu ryggen til spillere og trener når de gikk inn i spillerbussen. Det gikk nesten én time etter kampslutt før Brann gikk i spillerbussen. Ingen av tilhengerne Dagbladet snakket med ville uttale seg om den stille demonstrasjonen. Politioverbetjent Arild Oftedal ved Time lensmannskontor var ansvarlig for sikkerheten på kampen. Han opplyser til Dagbladet at politiet hadde god kontroll på demonstrasjonen.

- Jeg skjønner at supporterne er skuffet. Det er vi også, sa en presset Brann-trener Teitur Thordarsson - før han sammen med laget gikk ut for å møte demonstrerende og gråtende supportere.

Islendingen vil likevel ikke trekke seg som trener.

- Jeg er ikke inne på tanken om å gi meg. Det blir opp til ledelsen i klubben å vurdere min stilling, sier Thordarsson.

Han mener at hardt arbeid er den eneste løsningen skal Brann komme ut av krisen.

- For meg finnes det ikke andre løsninger enn å stå på videre. Situasjonen er alvorlig. Det er det ingen tvil om, sier Thordarsson.

- Trist

Han vil heller ikke skylde skandaletapet på spillernes innsats.

- Jeg syns ikke det har skortet på arbeidsmoral den siste tida. I dag er jeg i det minste fornøyd med den innsatsen spillerne viser i første omgang, sier han og legger til:

- Denne kampen var en trist opplevelse. Vi får tre mål mot oss etter dødball, og må jage hele tida, sier Thordarsson, som fortviler over alle de personlige feilene i Brann-forsvaret.

Thordarsson tror ikke at det finnes noen hokus pokus-løsninger for å få Brann ut av krisen. Han har heller ingen tro på å hente inn ekstern krisehjelp.

Forstår fansen

Veteranbacken Geirmund Brendesæther (31) er sammen med Roy Wassberg (31) den mest rutinerte spilleren i Brann. Brendesæther innrømmer at situasjonen ikke er lys.

- Jeg har vært med på nedturer med Brann tidligere. Men jeg har aldri sett et lag med så lav selvtillit som vi har nå, sier han.

- Deres egne supportere gråter etter kampen. Hva er din reaksjon?

- Jeg forstår dem. Men vi må stå sammen om dette. Den vonde trenden må snus. Og det må skje før neste kamp, sier han.

Brendesæther ser likevel ikke helt mørkt på situasjonen.

- Det er seks kamper igjen av serien. Vi trenger poeng. Det kan vi få. Krisen i Brann er ikke et faktum før det er for seint, sier han.

- Tror du det hadde hjulpet om Thordarsson hadde trukket seg?

- Jeg syns ikke Teitur bør gå. Dette står vi sammen om, sier Brendesæther.

<B>GÅR IKKE AV: </B>Brann-trener Teitur Thordarson og Brann-spillerne ble møtt av triste supportere da de kom ut fra garderoben på Bryne Stadion etter 4- 0-tapet. - Jeg er ikke inne på tanken om å gi meg. Det blir opp til ledelsen i klubben å vurdere min stilling, sier Teitur.