Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana

Utspurt om misbrukt mulighet: - Jeg bryr meg ikke

Magnus Carlsen slaktes av flere rivaler for remistilbudet og manglende trekk. Nordmannen møtte derimot applaus da han forklarte valget sitt for publikum.

HARD MEDFART: Magnus Carlsen får gjennomgå av andre sjakkspillere etter den tolvte remisen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HARD MEDFART: Magnus Carlsen får gjennomgå av andre sjakkspillere etter den tolvte remisen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Sjakksamfunnet reagerte med vantro etter at Fabiano Caruana ble tilbudt remis av Magnus Carlsen i det tolvte og avgjørende partiet i sjakk-VM.

Carlsen hadde fordelen, men spilte safe, og etter 31 trekk kom tilbudet på bordet, som Caruana takket ja til.

Ett spørsmål var på alles lepper da de to duellantene stilte til pressekonferanse etter VMs tolvte strake remis: Hvorfor?

- For å være ærlig så vil jeg bare ta normale trekk. Alle kunne se at jeg ikke nødvendigvis gikk for maks, jeg ville bare ha en stilling som var safe og der jeg kunne presse litt. Hvis ikke remis hadde vært et tilfredsstillende resultat for meg, så hadde jeg gjort noe annerledes, sa Carlsen på pressekonferansen etter partiet.

- Jeg ble overrasket over tilbudet. Jeg tenkte litt, og så at jeg aldri kunne være bedre her, sa Caruana om remistilbudet.

- Jeg bryr meg ikke

Under pressekonferansen fikk Carlsen også spørsmål om hvorfor han ikke flyttet bonde til b5 i det 25. trekket, i stedet for bonde til a5.

Nordmannen forklarte at han hadde valgt en plan og ønsket å spille safe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer