SJOKKERER: Bokseren Manny Pacquiao (37) skapte overskrifter etter sjokkuttalelser. Foto: REUTERS/Las Vegas Sun/Steve Marcus/Files/NTB Scanpix
SJOKKERER: Bokseren Manny Pacquiao (37) skapte overskrifter etter sjokkuttalelser. Foto: REUTERS/Las Vegas Sun/Steve Marcus/Files/NTB ScanpixVis mer

Utstyrsgigant bryter med boksestjerne etter sjokkuttalelser

Manny Pacquiao mener homfile er «verre enn dyr».

(Dagbladet): Bokseren Manny Pacquiao (37) skapte overskrifter denne uka da han omtalte homofile som «verre enn dyr».

- Ser du noen gang dyr av samme kjønn pare seg? Dyr er bedre fordi de kan skille menn fra kvinner, sier Pacquiao til den lokale tv-stasjonen TV5.

Ikke uventet skapte disse uttalelsene store reaksjoner.

Ifølge AFP er «Pac-Man» en selverklært kristen, og håper på en plass i senatet etter å ha valgt å satse på en karriere som politiker. Homofilt ekteskap er forbudt på Filippinene.

- Hvis menn parer med menn og kvinner parer med kvinner, da er de verre enn dyr, sier Pacquiao videre.

Og nå får bokseren straff. Utstyrsgiganten Nike sier nemlig opp sin sponsoravtale med proffbokseren.

«Nike er sterkt imot diskriminering av noe slag og har en lang historie med å støtte og stå opp for rettighetene til LGBT-fellesskapet (lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner. Vi har ikke lenger et samarbeid med Manny Pacquiao», skriver selskapet i en pressemelding.

Pacquiao har i ettertid beklaget uttalelsene.

Bokselegenden er elsket av folket i hjemlandet — ikke minst fordi hans liv har vært en reise fra fattigdom til berømmelse, skrev NTB i januar. Pacquiao har også brukt kjendisstatusen sin til å skaffe seg ulike roller innen TV, film og reklame.

Pacquiao har vunnet 57 kamper i sin innholdsrike proffkarriere — 38 av dem på knockout. Seks har endt med tap.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram