Utstyrsgigant møkk lei Johaugs stavbruk: - Frustrerende

Svaret: - Thereses hånd er veldig liten.

FEILSTAVING: Therese Johaug har byttet fra Swix- til Bjørn Dæhlie-stropper. Det er ikke uproblematisk. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FEILSTAVING: Therese Johaug har byttet fra Swix- til Bjørn Dæhlie-stropper. Det er ikke uproblematisk. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

(Finansavisen): Therese Johaug får Swix-sjef Ulf Bjerknes til å se rødt. Ifølge Finansavisen skyldes det stroppene på stavhåndtakene til skistjernen.

Viktig utstyr Før denne sesongen byttet Therese Johaug stavmerke fra Swix til Bjørn Dæhlie. Utfordringen er at staver er ekstremt viktig for prestasjonen i sporet, og stroppene på Dæhlie-stavene er rett og slett ikke gode nok.

- Hittil er Swix-stroppen bedre tilpasset Thereses hånd som er veldig liten, sier Øystein Bråta i Active Brands til Finansavisen.

Selskapet, som produserer både Bjørn Dæhlie-klær og -utstyr, jobber hardt for å komme opp med en stropp som også passer Johaug, uten at Bråta vil love når den er klar.

- Den dagen Bjørn Dæhlie-stroppen er bedre, skifter hun. Men når det blir, vet vi ikke, sier han.

Frustrert Swix-sjef Swix-sjef Ulf Bjerknes er kjent for å være en engasjert mann, og på søndag måtte han uttrykke sin irritasjon på sin private Facebook-side.

FOR SMÅ HENDER: Dette bildet viser at Johaugs stropper er av et annet merke enn selve stavene. Grunnen skal være at hun har for små hender. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FOR SMÅ HENDER: Dette bildet viser at Johaugs stropper er av et annet merke enn selve stavene. Grunnen skal være at hun har for små hender. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

«Ganske frustrerende hvordan konkurrenter, i mangel av innovasjon, må bruke deler fra våre konkurransestaver», skrev Bjerknes, illustrert med TV-bilder av Johaug med Swix-stropper.

Protesterer Under åpningshelgen på Beitostølen for 14 dager siden oppdaget service-mannskaper fra Swix at Johaug gikk med deres stropper, og i tillegg hadde fjernet logoen på stroppene, skriver Finansavisen.

Via det internasjonale skiforbundet, FIS, ga Swix beskjed om at dette ikke var greit.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år