Utstyrt for kritikk

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Hoppsjef Hroar Stjernen tok på seg hjelmen under det siste rennet i hoppuka. Det er kanskje greit å være utstyrt for tida som kommer.

For nå slipper verken han eller hopperne unna sviende kritikk. Beste nordmann sammenlagt: Tommy Ingebrigtsen nr. 11.

- Jeg finner ikke ord for innsatsen i avslutningsrennet. Men vi lar oss ikke knuse og skal komme sterkt tilbake. Nå skal vi trene og konkurrere oss tilbake der vi hører hjemme, sier Stjernen. Og legger til:

- Jeg nekter å tro at situasjonen er så svart som den ser ut i dag.

Han vet at kritikken kommer etter et renn med bare tosifrede resultater.

- I Kuopio før jul var vi verdens beste. Nå er det enkelte som mener at vi snart er verdens dårligste. I stedet for å krangle synes jeg kritikerne bør innlede et konstruktivt samarbeid.

- Selv skal vi fortsette den tøffe jobbingen og holde trøkket oppe, sier Hroar Stjernen.

Slitsomt

Landslagstrener Ludvik Zajc karakteriserer hoppuka som både helvetes slitsom og fantastisk morsom. For teamet rundt laget har arbeidsdagene vært på både 15 og 16 timer. Men i gikk lufta helt ut av ballongen.

- Fem mann kan glemme gårsdagen. De eneste som kan glede seg over den, er Roar Ljøkelsøy og Henning Stensrud, sier landslagstrener Ludvik Zajc.

Nå håper både Zajc og Stjernen at det kommer noe positivt ut av de svake resultatene.

Tommy Ingebrigtsen deppet etter en ny nedtur. Han var ikke så veldig offensiv etter et nytt tosifret resultat.

Forbannet

- Hoppingen gjør meg forbannet. Jeg hadde en fryktelig dårlig følelse hele dagen. Dette rennet er det bare å sette en strek over, sa Tommy Ingebrigtsen etter konkurransen.

I Innsbruck ble han nummer fem. I går falt han helt ned på 23. plass. Resultatrekken 26- 13- 5- 23 i hoppuka gir ikke stor tro på at han skal stå på toppen av seierspallen i Lahti-VM.

- Nå ser jeg fram til å hoppe skiflyging i Harrachov, sier han.

VERNEUTSTYR: Hroar Stjernen tok på hjelmen i går - kanskje greit å være kledd for kritikken som kommer?