Uttak på skjønn

KUOPIO: Avlysningen av v-cuprennene på Lillehammer 2. og 3. desember gjør at Hopp-Norge bare får to renn på hjemmebane i vinter.

I Granåsen 9. mars og Holmenkollen 11. mars. For landslagssjef Hroar Stjernen betyr Lillehammer-avlysningen at han ikke får sett alle v-cupkandidatene før han skal ta ut nye lag.

- Det var en strek i regninga. Meningen var å bruke den nasjonale kvoten på Lillehammer, slik at vi kunne stilt med 17 mann. Nå venter vi med den til rennene i Granåsen og Holmenkollen, sier Hroar Stjernen til Dagbladet.

I stedet for renn på Lillehammer blir det nye v-cupkonkurranser i Kuopio kommende helg. Laghoppingen er lørdag, det individuelle rennet søndag.

De sju som er i Kuopio nå får ny tillit: Tommy Ingebrigtsen, Lasse Ottesen, Roar Ljøkelsøy, Olav Magne Dønnem, Henning Stensrud, Morten Ågheim og Morten Solem.

- Snømangelen gjør at vi ikke får lagd noen testrenn. Dermed må jeg bruke skjønn i uttakingen. Foruten de sju Kuopio-farerne, er ni hoppere aktuelle for fortsettelsen i verdenscupen:

David Andersen, Thomas Lobben, Arne Sneli, Tore Sneli, Bjørn Einar Romøren, Håvard Lie, Frode Håre, Sigurd Pettersen og Anders Barland, sier Hroar Stjernen.

Han har bedt både løperne og trenerne om å ha litt is i magen når det gjelder v-cupdeltakelse.

- Alle som er gode nok, vil få sjansen.

Hopperne i gruppa bak verdenscuplaget får vist seg fram i COC-rennene (Kontinentalcup) i Kuopio 9. og 10. desember og i Lahti helga etter.

- Hoppukelaget blir tatt ut 17. desember, etter v-cuprennet i Engelberg og COC-rennet i Lahti. Minimum sju, maksimum åtte mann får klarsignal for rennene i Oberstdorf, Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen. COC-rennene er viktige, også med tanke på Hoppuka. De fem beste etter de fire første konkurransene er automatisk kvalifisert for deltakelse, sier landslagssjef Hroar Stjernen.