<strong>I HARDT VÆR:</strong> Sepp Blatter hevdet i to intervjuer i går at rasisme ikke er et problem i fotballen. Det har fått flere til å reagere. Foto: Reuters / Christian Hartmann / Scanpix
I HARDT VÆR: Sepp Blatter hevdet i to intervjuer i går at rasisme ikke er et problem i fotballen. Det har fått flere til å reagere. Foto: Reuters / Christian Hartmann / Scanpix Vis mer

- Uttalelsene dine er til å le av

Rio Ferdinand går knallhardt ut mot Sepp Blatter etter rasisme-kommentarene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sepp Blatter er igjen i hardt vær etter at han i går uttalte at det ikke finnes rasisme i fotballen.

Etter å blitt spurt om rasisme var et problem på fotballbaner svarte Blatter:

- Det benekter jeg. Det finnes ikke noe rasisme. Kanskje kommer en spiller med et ord eller en gest mot en annen som ikke er korrekt, men den som blir rammet av det, bør si at det bare er et spill, og at de befinner seg i en kampsituasjon.

Til Al-Jazeera sa han:

- Under en kamp kan det være at noen sier noe til noen som ikke ser helt ut som deg, men etter kampen er det glemt, sa Blatter.

Uttalensene kommer samtidig som FA har tatt ut tiltale mot Luis Suarez for nettopp rasisme mot Patrice Evra.

- Burde trekke seg Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og Gordon Taylor - som er leder for den engelske spilleforeningen (PFA) - mener at Blatter burde trekke seg etter uttalelsene.

- Jeg føler dette var dråpen som fikk begeret til å renne over, sier Taylor i et intervju med Radio 4-programmet Today, gjengitt av The Guardian.

- Når du ser all korrupsjonsprobleme de har hatt i FIFA, kommentarene han kom med om at homofile ikke kan reise til Qatar, måten han snakket om damefotball, VM-arrangementet og det faktum at han har lukket døra for mer teknologi. Jeg føler det er på tide å bytte han ut med Michel Platini.

- Det er flaut. Hvis det er en person som burde forstå dette med rasisme er det lederen av FIFA. [...] Han forstår ikke hvor splittende rasisme er. Det skaper et dem og et oss, mens fotball burde handle om å bringe folk sammen.

<strong>REAGERER:</strong> Rio Ferdinand reagerer knallhardt på Sepp Blatters siste uttalelser. Foto: Scanpix
REAGERER: Rio Ferdinand reagerer knallhardt på Sepp Blatters siste uttalelser. Foto: Scanpix Vis mer

- Når verdenslederen for fotball sier at den som blir utsatt for rasisme bare burde akseptere det som en del av spillet og ta motstanderen i hånda er det sjokkerene og da har han bare ikke forstått problemet.

- Til å le av Flere fotballspillere har også reagert kraftig på uttalelsene. Rio Ferdinand brukte i går kveld sin Twitter-konto til å angripe Blatter.

- Uttalelsene dine om rasisme er så nedlatende at de nesten er til å le av. Dersom fansen kommer med rasistiske tilrop, for så å ta oss i hendene etterpå, så er alt ok? skriver Manchester United-stopperen.

Blatter kom med en uttalelse i går på FIFAs hjemmesider der han hevdet han hadde blitt misforstått. På bildet i uttalelsen er han avbildet med FIFA-medlemmet Tokyo Sexwale fra Sør-Afrika.

- Kommentarene mine har blitt misforstått, skriver Blatter, selv om Pintos spørsmål var tydelig nok.

- Jeg vet at rasisme dessverre fortsatt eksisterer i fotball, og jeg har aldri nektet for dette. Jeg vet at det er et stort samfunnsproblem, som også har ringvirkninger til idretten. Jeg har en sterk tro på at vi bør fortsette den samlede kampen mot rasisme på og utenfor banen for å utrydde denne pesten en gang for alle, fortsetter FIFA-presidenten.

Bildet får følgende respons fra Ferdinand:

- FIFA oppklarer Blatter-kommentarene med et bilde der han poserer med en mørk mann.. Jeg trenget et dekke øynene-symbol.
Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer