Utvider pausen til 30 minutter for å hindre kampfiksing

Nå får kineserne kritikk av FIFA.

VIL HA UTVIDET PAUSE: Det kinesiske fotballforbundet vil doble lengden på pausen i fotballkamper. Bildet er fra en kamp mellom Beijing Guoan og sørkoreanske Seongnam Ilhwa. Foto: AFP
VIL HA UTVIDET PAUSE: Det kinesiske fotballforbundet vil doble lengden på pausen i fotballkamper. Bildet er fra en kamp mellom Beijing Guoan og sørkoreanske Seongnam Ilhwa. Foto: AFPVis mer

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kommer med tøff kritikk av Kina etter at landet har utvidet pausen i fotballkamper fra 15 til 30 minutter.

Det kinesiske fotballforbundet sier at regelendringen er innført for å komme korrupsjon innen fotballen til livs. Hensikten med å utvide pausen er at annen omgang skal starte på likt i samtlige kamper. Kineserne mener det skal hindre dommere og spillere fra å bli innblandet i kampfiksing.

- Forklaringen det kinesiske forbundet har gitt kan ikke ses på som formildende omstendigheter, sier en FIFA-kilde til avisa Modern Express.

- Dette er et klart brudd med reglene, og det vil vi ikke ha noe av, fortsetter talsmannen for FIFA.

I Kina har verken spillere eller trenere hilst regelendringen velkommen. Heller ikke fotballtilhengerne synes regelendringen er annet enn «uforståelig og dum».

Det kinesiske forbundet hevder at regelendringen kommer til å bli stående. Forbundet bruker diplomatiske vendinger og mener det er opptil landets eget fotballforbund å bestemme reglene og at dette ligger innenfor «de suverene rettighetene» et land har.

(NTB)