Utvider Tippeligaen

Alt tyder på 16 lag fra 2009.

MANCHESTER (Dagbladet): En utvidelse av Tippeligaen er blitt foreslått flere ganger de siste årene. Nå er det svært sannsynlig at 16-klubbsserien blir en realitet:

Norges Fotballforbund setter i disse dager ned en komité som skal utrede spørsmålet.

Siden medlemmene av komiteen allerede nå signaliserer at de er positive til endringene, er følgende en lite dristig spådom:

2008 blir siste sesong med 14 tippeligalag.

- Vi ønsker å få utredet konsekvensene av en utvidelse, sier generalsekretær i NFF, Karen Espelund, til Dagbladet.

- Komiteen skal være bredt sammensatt, med representanter fra toppklubbene, Divisjonsforeningen 02 (interesseforeningen for 2. divisjonslagene) og NFFs forbundsstyre. En utvidelse vil jo få følger nedover i hele seriesystemet, opplyser hun.

Espelund legger til at komiteen også skal vurdere om færre lag bør rykke ned fra 1. divisjon i framtida.

Gjennom flere møter i Norsk Toppfotball (NTF) har det lenge vært klart at et flertall av landets 30 beste lag er positive til en utvidelse av Tippeligaen, Det er også NTF som har lagt trykk på NFF for å få til endringer.

VURDERER UTVIDELS: Karen Espelund og NFF setter ned en komité for å avgjøre en eventuell utvidelse av Tippeligaen. Foto: Scanpix
VURDERER UTVIDELS: Karen Espelund og NFF setter ned en komité for å avgjøre en eventuell utvidelse av Tippeligaen. Foto: Scanpix Vis mer

- NTF jobber for en utvidelse. Tidspunktet er riktig, sier styreleder i Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, til Dagbladet.

Dersom komiteen sier ja, skal saken vedtas av Fotballtinget på Hamar om nøyaktig ett år. Foran 2008-sesongen vil det i tilfelle bli foretatt tilpasninger i nedrykks- og opprykksbestemmelsene slik at man ender opp med 16 topplag i 2009, opplyser Karen Espelund.

  • Les mer i dagens papirutgave av Dagbladet.