Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utviklingsklubber kan ikke vinne hele tida - derfor må Odd 2015 utvikle seg

For et år siden så Odd ut som et bankers topp fire lag i Tippeligaen. Det ser ikke sånn ut nå.

 I AKSJON:  Sondre Rossbach (19) er Odds keepervalg denne sesongen. Mot Randers fikk han vist både sin gode og svake side. Foto: Digitalsport.
I AKSJON: Sondre Rossbach (19) er Odds keepervalg denne sesongen. Mot Randers fikk han vist både sin gode og svake side. Foto: Digitalsport. Vis mer

• Randers-Odd 2-1

LA MANGA (Dagbladet): Trøkket er ikke der, bestemtheten i gjenvinningsfasen er ikke der og i tillegg mangler Odd nødvendig autoritet bak i laget. Sånn er det å være det Dag-Eilev Fagermo kaller en utviklingsklubb. Og derfor er det ikke jobben hans å sutre eller henge med hodet.

Bare å utvikle nye spillere.

Andre Hansen er i Per-Mathias Høgmos landslagstropper og skal stå i mål for Rosenborg denne sesongen. Sondre Rossbach - 19 år til lørdag - skal stå i mål for Odd. Og da Randers gikk opp til 2-0 direkte fra cornermerket i vindkastene på La Manga så du hva unggutten mangler.

De gangene han stoppet skudd så du hva han tilfører laget.

- Vi kan ikke fortsette å slippe inn sånne mål, sier Odd-treneren. - Det sier seg sjøl.

Tre tap, ti baklengsmål og 2-2 mot Mjøndalen er Odd så langt i 2015. Det er langt unna der de var i fjor. Men det bekymrer verken treneren eller spillerne.

De er Odd, og vet hva de står for.

- Vi blir tippet sju eller åtte i år også, sier Fagermo. - Sånn er det bare. Men jeg er sikker på at vi blir bedre enn det. Bak topp tre som synes å bli Molde, Rosenborg og Strømnsgodset - hvem kan du sikkert si kommer foran oss da?

Spørsmålet er retorisk og selvfølgelig umulig å besvare. Det handler om preferanser og synsing - mora eller dattera. Men det som handler om Odd som utviklingsklubb er 17 åringen Rafik Zekhnini, som fikk en halvtime og scoret Odds mål mot Randers.

En liten kopi av suksesshistorien ved navn Elba Rashani.

Zekhnini er samme årgang som Martin Ødegaard. Der stopper inntil videre all sammenlikning. Men at gutten har potensial til å ta store steg allerede denne sesongen føler jeg meg trygg på.

Det er ikke sikkert Odd blir topp fire.

Men alt er egentlig som det skal være i Skien-klubben selv om resultatene forteller noe annet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media