Utvisningene ødela for Norge mot verdensmesteren

15 tominuttere, én timinutter og én matchstraff.

SCORET FØRST: Alexander Bonsaksen ga Norge ledelsen borte mot Finland, men finnene vant til slutt 3-1 i Rovaniemi. Foto: Martti Kainulainen, AFP/NTB Scanpix
SCORET FØRST: Alexander Bonsaksen ga Norge ledelsen borte mot Finland, men finnene vant til slutt 3-1 i Rovaniemi. Foto: Martti Kainulainen, AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mange utvisninger ødela for Norge da verdensmester Finland vant 3-1 i den første av to landskamper i ishockey i kveld.

Norge tok ledelsen 1-0 ved Alexander Bonsaksen 17.57 minutter ut i første periode, og den stillingen sto seg også etter midtperioden selv om finnene hadde en rekke overtallsmuligheter i de to første periodene. Norges keeper Lars Haugen reddet totalt 28 skuddforsøk under de to første periodene.

I løpet av tre minutter i starten på 3. periode scoret Finland tre raske og avgjorde kampen. To av målene kom i overtallsspill.

- Vi ble hardt straffet av dommerne. Det er det jeg har lyst til å si om det. Til slutt orket vi ikke å stå imot, selv om vi til tider spilte meget bra i undertall. Alt i alt var kampen en bra gjennomkjøring for oss. Vi spilte bra hockey lenge med en solid Lars Haugen bakerst og mye godt forsvarsspill, sa sportssjef Petter Salsten til hockeymagasinet.no.

KHL-proffen Patrick Thoresen ble utvist etter 3.13 minutter i siste periode, og 41 sekunder senere utlignet Finlands Ville Peltonen. 35 sekunder senere gikk Finland opp i 2-1 ved Sakari Salminen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer