Utvisningene ødela for Norge mot verdensmesteren

15 tominuttere, én timinutter og én matchstraff.

SCORET FØRST: Alexander Bonsaksen ga Norge ledelsen borte mot Finland, men finnene vant til slutt 3-1 i Rovaniemi. Foto: Martti Kainulainen, AFP/NTB Scanpix
SCORET FØRST: Alexander Bonsaksen ga Norge ledelsen borte mot Finland, men finnene vant til slutt 3-1 i Rovaniemi. Foto: Martti Kainulainen, AFP/NTB ScanpixVis mer

Mange utvisninger ødela for Norge da verdensmester Finland vant 3-1 i den første av to landskamper i ishockey i kveld.

Norge tok ledelsen 1-0 ved Alexander Bonsaksen 17.57 minutter ut i første periode, og den stillingen sto seg også etter midtperioden selv om finnene hadde en rekke overtallsmuligheter i de to første periodene. Norges keeper Lars Haugen reddet totalt 28 skuddforsøk under de to første periodene.

I løpet av tre minutter i starten på 3. periode scoret Finland tre raske og avgjorde kampen. To av målene kom i overtallsspill.

- Vi ble hardt straffet av dommerne. Det er det jeg har lyst til å si om det. Til slutt orket vi ikke å stå imot, selv om vi til tider spilte meget bra i undertall. Alt i alt var kampen en bra gjennomkjøring for oss. Vi spilte bra hockey lenge med en solid Lars Haugen bakerst og mye godt forsvarsspill, sa sportssjef Petter Salsten til hockeymagasinet.no.

KHL-proffen Patrick Thoresen ble utvist etter 3.13 minutter i siste periode, og 41 sekunder senere utlignet Finlands Ville Peltonen. 35 sekunder senere gikk Finland opp i 2-1 ved Sakari Salminen.

I likhet med Finlands første scoring kom også 3-1-målet mens hjemmelaget var i overtall. Denne gangen var det Mats Trygg og Mathis Olimb som satt i utvisningsboksen, og finnene spilte fem mot tre i bare 15 sekunder før Janne Niskala scoret.

Finland pådro seg bare tre tominuttere i løpet av oppgjøret. Norge fikk hele 15 tominuttere. I tillegg fikk Martin Røymark 10 minutter, mens Morten Ask pådro seg matchstraff midtveis i 2. periode.

- I den første perioden var vi litt seige, men i den andre fikk vi mer fart på pucken, og Norge ble tvunget til mange utvisninger, sa den finske landslagssjefen Jukka Jalonen til Canal+.

Finland vant skuddstatistikken 39-19. Haugen reddet alle hjemmelagets 28 skudd i de to første periodene.

3453 tilskuere så kampen i den finske vinterbyen Rovaniemi.

Lagene møtes igjen fredag i Vasa.

(NTB)