Utvist for filming mens han lå på båre med ryggvirvelskade

Og hjernerystelse.


(Dagbladet): Det er i og for seg prisverdig at dommere slår ned på filming i fotballen. Og mannen med fløyta bør også våge å stå for det han mener til tross for at omgivelsene mener noe annet.

Men når en spiller blir løftet opp på båre for å trilles ut i ambulansen, er det som regel en grunn for det.

Dommeren i møtet mellom Templeuve og Quevy, som spiller i den regionale ligaen i den belgiske provinsen Hainaut, lot seg imidlertid ikke overbevise av det medisinske apparatet.

Han mente 35-åringen Julien Lecomte bedrev skuespill i forsøket på å skaffe Templeuve straffespark, og dro opp det gule kortet - og ettersom Lecomte hadde gult fra før, også det røde. Mens spilleren altså lå omtåket på båra.

I et TV-intervju gjengitt blant annet av avisa Het Nieuwsblad, forteller Lecomte sin versjon av det som skjedde.

- Quevy ledet 2-1, og det var bare et halvt minutt igjen å spille. Vi sendte alt i angrep, også jeg som forsvarer ble sendt fram, sier han.

I en hodeduell inne i feltet fikk han en albue i hodet og ble liggende på gresset. Da han var plassert på båra, kom dommeren med kortstokken.

- Jeg kunne ikke tro mine egne øyne. Jeg hadde store smerter, og likevel var dommeren overbevist om at jeg forsøkte å provosere fram et straffespark. Da de trillet meg mot ambulansen, holdt han opp kortet. Det var utrolig. På sykehuset ble det bekreftet at jeg hadde fått forskjøvet tre ryggvirvler og pådratt meg en hjernerystelse. Heldigvis kjenner jeg en dyktig osteopat, som hjalp meg på beina igjen, sier Lecomte.