Utvist fordi han er for snill

Ørjan Berg prøvde å vri seg vekk fra en motspiller, falt, og ble utvist for filming. - Det hadde aldri skjedd med en kynisk spiss som meg, sier Mini Jakobsen.

TRONDHEIM (Dagbladet): Situasjonen der Ørjan Berg fikk sitt andre gule kort og ble utvist drøye ti minutter ut i andre omgang, ble den store snakkisen på Lerkendal i går.Berg fikk først gult kort for en hard takling av Milan Dudic.

- Jeg er uenig i det kortet også. Jeg blir først dratt i trøya, og dommeren blåser frispark for oss. Jeg hiver meg inn i en duell med innsida av foten. Taklinga er hard, men ikke urein, sier Berg.Like etter gikk RBK i angrep. Berg mistet balansen og falt innenfor 16-meteren. Publikum roper på straffe. Men dommer Steve Bennet trekker opp det gule kortet for filming, og Berg blir utvist.

- Helt håpløst, og feil av dommeren igjen. Han treffer meg helt ytterst på foten. Jeg var i ubalanse fra før av, prøver å vri meg unna, og klarer ikke å holde meg på beina, sier Berg.

- Ikke straffe

Men TV-bildene viser at dommeren trolig gjorde rett. Selv om Ørjan Berg hardnakket hevdet at han ble truffet av en serbisk fot.

- Det er ikke hardt. Han traff helt ytterst på foten, sier Berg.

Han måtte likevel tåle å knapt bli trodd av sine egne i garderoben etter kampen. TV2-ekspert og Berg-kompis Mini Jakobsen var enig med dommeren i at det ikke var straffe.

- Ut fra TV-bildene er jeg villig til å vedde mange tusen på at det ikke var straffe, sier Mini til Dagbladet.

Men:

- Det er heller ikke filming. Dommeren reagerte nok litt for fort.

Kynisk Mini

Mini mener Ørjan Berg burde vært mye mer kynisk i situasjonen.

- Hadde jeg vært i samme situasjon, så hadde vi fått straffe. Dette hadde aldri skjedd med en kynisk spiss som meg, sier Mini Jakobsen.

Og utdyper:

- Jeg hadde bevisst gått inn og søkt foten til forsvareren. Men Ørjan er ikke vant til slike situasjoner, og han er dessuten altfor snill til å gjøre noe sånt.

Det er Berg helt enig i.

- Nei, det kunne ikke falle meg inn å prøve på noe sånt. Jeg er jo aldri i sånne situasjoner til vanlig. Jeg prøvde bare å vri meg unna. Hadde ikke lyst på knotter i ankelen, sier Berg.

Til og med serberne reagerte på Bergs ærlighet.

- Men Berg burde vite at engelske dommere slår hardt ned på filming. Det var nesten litt urutinert av ham, sier svensk-serbiske Bojan Djordjic.

- Så du mener det var en grei utvisning?

- Ja, dommeren gjør et valg der og da. Og jeg er enig med ham.

Andre utvisning

Men Ørjan Berg bare ler av Djordics kommentar.

- He, he, jeg løper jo ikke utpå der og tenker at «nå må jeg ikke filme, fordi dommeren er engelsk». Jeg ante ikke at dommeren var fra England engang, sier Berg.

Han har bare blitt utvist en gang tidligere i karrieren.

- Det var mot Bryne for tre år siden. Også den gangen var det to gule kort. Det gikk vel 20 sekunder mellom hvert av dem. Også i ettertid av det lurte jeg på hvordan det var mulig, fleiper Berg, som ikke tror at RBK vil slite uten ham på bortebane.

Mini kunne dessuten trøste Berg med at han selv hadde opplevd en liknende utvisning i europacupen.

- Jeg fikk mitt andre gule kort i en kamp mot Porto i 1996, da jeg reiv av meg trøya og ga den til backen etter at han nesten hadde revet den av meg, he-he. Det er tydelig at Bodøværinger ikke har høy status ute i Europa, flirer Mini.