Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utvist fra puben etter United-glis

TROMSØ (Dagbladet): Med seiersgliset om munnen kom Manchester United-tilhenger Arve Pedersen inn på puben Naustet i Vardø, der Arsenal-fansen fulgte sitt favorittlag på storskjerm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal-tilhengerne mente at Pedersen dermed røpet resultatet av kampen, en dødssynd på en fotballpub. Arve Pedersens United-glis kostet ham tre måneders utestenging fra skjenkestedet.

Bare på dagtid

- Først var han utvist på heltid, nå kan han komme innom på formiddagen og drikke kaffe, sier pubvertinne Vanja Terentieff til lokalavisa Østhavet.

Arve Pedersen sier han var så glad for at United vant at han ikke klarte å skjule sin tilfredshet. Han var klinke edru, men ikke klar over at de fleste rundt skjermen var Arsenal-fans.

«Naken i vepsebol»

Vardø er en liten by med få steder hvor folk kan møtes over en halvliter. Det er ubehagelig å bli utestengt fra stedets mest populære pub.

- Hvis vi skal satse på fotballpub, vil vi ikke at folk skal komme inn og røpe stillingen. Sånt går ikke an, sånn vil vi ikke ha det, framholder innehaver Vanja Terentieff.

Hun angrer ikke på at hun besvarte et United-smil med rødt kort. Pubvertinnen sier at det er vanlig praksis på fotballpuber å utvise folk som avslører resultater på kamper som går i opptak.

Lokalavisa Østhavet har foretatt en ringerunde til puber i Tromsø og Oslo, og fått vite at et seiersglis ikke er utvisningsgrunn.

- Men å røpe resultatet, er som å gå naken inn i et vepsebol, kommenterer en pub-eier.

UTVIST: United-fan Arve Pedersen serverte sitt breieste seiersglis på puben Naustet i Vardø, og ble utvist.