Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utvist Hareide ledet laget fra tribunen

- Står ikke i reglene at det er ulovlig, hevder Örgryte.

RISIKERER FLERE KAMPERS KARANTENE: Åge Hareide fortsatte å gi laget instruksjoner etter at han ble bortvist fra benken i pausen i går. Det kan føre til karantene utover den ene kampen han automatisk må stå over.Foto: Foto: Adam Ihse, Scanpix
RISIKERER FLERE KAMPERS KARANTENE: Åge Hareide fortsatte å gi laget instruksjoner etter at han ble bortvist fra benken i pausen i går. Det kan føre til karantene utover den ene kampen han automatisk må stå over.Foto: Foto: Adam Ihse, Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Åge Hareide ble utvist i pausen under Örgrytes kamp mot Häcken i går kveld, om må dermed stå over neste kamp.

Men Hareide fortsatte å lede laget i andre omgang via kommunikasjon med sportssjef Dick Last, som satt sammen med Hareide på tribunen, og assistenttrener Martin Pringle på benken, skriver Aftonbladet.

Men det svenske fotballforbundets dommerobservatør Bengt Samuelsson satt på raden bak dem og fikk med seg at Hareide fortsatte å sende instruksjoner til laget via benken.

- Jeg noterte trafikken mellom Hareide og Örgrytes benk. De snakket om forskjellige taktiske endringer. Jeg kommer til å rapportere det jeg så, sier Samuelsson til Aftonbladet.

Hareide ble også fotografert mens han snakket i mobiltelefon på tribunen.

Kan få flere kamper
Hareide risikerer nå flere kampers utestengelse som straff på grunn av lagledelse fra tribunen etter at han var vist bort fra benken.

I en pressemelding henviser imidlertid Örgryte henviser imidlertid til det svenske forbundets turneringsregler, der det ikke står i klartekst at en bortvist trener ikke får kommunisere med laget, men at han skal være utestengt i neste kamp.

- Vi har ingen problemer med regelverket i det henseendet, men det står ingenting i reglene om at en leder ikke kan coache laget sitt i samme kamp som han har blitt bortvist fra, skriver klubben.

NFFs dommersjef Rune Pedersen sier til Dagbladet at han ikke kjenner det svenske reglementet på området.

- Dette er ikke spesifisert i de internasjonale spillereglene, men ifølge vårt norske turneringsreglement, får ikke en spiller lede laget sitt i resten av kampen, og må stå over neste kamp, sier Pedersen.

- Aggressivt og nedsettende
Hareide ble utvist av dommer Magnus Ahlsén da han klaget til dommeren og assistentdommer Mehmet-Mohammed Culum på utvisningen av Örgrytes David Leinar etter 28 minutter av kampen.

- Det han sa til oss var aggressivt og nedsettende, sier Ahlsén.

Hareide mener imidlertid at han kun sa at han var uenig i utvisningen.

— Jeg sa det till dommeren under fire øyne, bare vi to. Jeg satte ham ikke i et dårlig lys overfor publikum, sier Hareide.

Disiplinærkomiteen i det svenske fotballforbundet bekrefter at påstandene om Hareides kampledelse fra tribunen vil bli utredet som enhver annen sak som rapporteres inn til dem.

Komiteens leder Khennet Tallinger sier til nyhetsbyrået TT at en trener får fortsette å lede laget dersom dommeren mener forseelsen som fører til bortvisningen er mild. Er den grov, stiller det seg annerledes.

— Vi får lese dommerrapporten først, men etter det jeg forstår ble hans oppførsel bedømt som grov, sier Tallinger.
Dagbladet har ikke kommet i kontakt med Åge Hareide i ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling