Utvist i tumultene etter denne taklingen

Michalsen så rødt, «Kamma» mot nedrykk.

(Dagbladet.no): Viking - HamKam 3-0.

Ti minutter før slutt ble Jan Michalsen hardt idømt et rødt kort for å blande seg inn i Tommy Høilands stempling av HamKams keeper. Den unge Viking-spissen satset alt på sin egen stolperetur, og gikk inn med knottene først mot Jon Masalin.

Unggutten slapp unna den hodeløse tacklingen uten kort, mens Michalsen ble vist rett ut etter at han blandet seg inn i tumultene som fulgte.
 
TV-bildene viser at andre HamKam-spillere var mer aktive i beskyttelse av egen keeper.

Et minutt senere skapte Høiland festaften for siddisene da han stanget inn Ødegaards presise innlegg.

- Jeg gikk ikke inn i Høiland med hensikt. Jeg snubler fordi han vender seg om, sier Michalsen, som håper at han får forståelse for dette og slipper karantene i den siste avgjørende kampen i årets tippeliga.  
Men kampen var i realiteten avgjort iløpet av tre minutter i første omgang. 

Viking demonstrerte hvorfor de hører hjemme i tippeligaen, samtidig som HamKam står på kanten av avgrunnen mot Adecco-stupet.

- Vi får for liten bevegelse i spillet og spiller for mye langt og for høyt, sier en skuffet Erlandsen til TV2 etter kampen.
«Kamma» må belage seg på en nervepirrende kamp hjemme mot Molde i siste serierunde, hvor de nå må vinne, samtidig som Aalesund må avgi poeng hjemme mot Lillestrøm.

Avgjort på tre minutter

Det regnet bøtter på Viking Stadion da HamKam skuslet bort den første av de to mulighetene de har igjen til å overleve i årets tippeliga.

Ballen skøyt fart på det våte gresset, og HamKam-forsvarets tempoproblemer ble tydelige etter hvert som Ødegaard og Fillo spant forbi passive HamKam-spillere I førsteomgang satte Martin Fillo og Børre Steenslid hver sin mulighet, mens tafatte spillere i grønt og hvitt så Adecco-spøkelset i hvitøyet. Arne Erlandsens menn ser ut til å nok en gang å måtte belage seg på å rykke ut av det gode selskap.

I det 31. minutt sendte Børre Steenslid Viking i føringen, etter at Hamar-laget ikke klarte å klarere en av Vikings mange cornere i førsteomgangen.

Istedenfor å heade ballen ut av faresonen, styrte Markus Ringberg ballen videre til Viking-stopperen, som hadde få problemer med å omsette sjansen. HamKam-keeper Jon Masalin var ikke heldig og slapp ballen mellom beina og i målet.

Minuttet senere lå ballen i nettet til hjemmelaget, men dommeren blåste korrekt Viking-frispark etter at Oliver Karekezi hadde dyttet oppasseren i forkant av målet.

Istedenfor en livsviktig utlikning til HamKam, bestemte Fillo seg for å avsløre den manglende farta til Førsund og Haraldsen.

Den kjappe, lille tsjekkeren jagde en stuss fra Niang etter et langt utspill fra Nicht. Og kastet seg foran og styrte inn til 2-0 til Vikingforbi en sjanseløs Masalin.

Arne Erlandsen var tydeligvis misfornøyd med midtbanen. Markus Ringberg gikk rett i dusjen da han ble byttet ut med Jan Michalsen før dommeren hadde blåst pausesignalet.

Leken Niang

IKKE KORT:Denne tacklingen fra Tommy Høiland ti minutter før slutt ga ingen anmerkning i dommerens bok. HamKams Jan Michalsen reaksjon førte til utvisning og en helsvart aften for HamKam på Stavanger Stadion. FOTO: ALF OVE HANSEN/ SCANPIX
IKKE KORT:Denne tacklingen fra Tommy Høiland ti minutter før slutt ga ingen anmerkning i dommerens bok. HamKams Jan Michalsen reaksjon førte til utvisning og en helsvart aften for HamKam på Stavanger Stadion. FOTO: ALF OVE HANSEN/ SCANPIX Vis mer

Den utlånte Bundesliga-proffen Mame Chieck Niang brukte andreomgangen til å minne Viking på at de kan løse spissproblemet de har hatt i år. Østenstad kunne ikke bli mindre lysten på å benytte seg av en eventuell kjøpsopsjon etter sesongslutt.

Senegaleseren brukte en udramatisk andreomgang til å vise at er god på andre ting enn hodet.

Nikolai Stokholm fikk en applaus da han i det 68.minutt byttet ut med Jone Samuelsen, i sin avskjedskamp på hjemmebane. Dansken vender tilbake til hjemlandet etter endt sesong og takket publikum i en andreomgang som så ut til å ende opp som en rolig affære i regnværet.  

Satte punktum

Ti minutter før På slutten kom Tommy Høiland inn for Fillo og viste hvorfor han er regnet som en talentfull fotballspiller.

Etter å ha satt ballen i stolpen og sørget for at HamKam spilte med en mann mindre i det 82. minutt, da han indirekte sørget for at Jan Michalsen ble utvist.

Et minutt etterpå headet han mesterlig inn 3-0 etter innlegg fra Ødegaard, og satte punktum for en helsvart aften på Viking Stadion. Sett med bortelagets øyne.
 
Hamar-laget må nå vinne sin hjemmekamp mot Molde samtidig som de er avhengig av at Aalesund avgir poeng mot Lillestrøm på hjemmebane.

- Den kampen må vi glede oss til. Vi har fremdeles mulighet til å redde plassen, sier   Erlandsen og minner på at det fortsatt kan skje et mirakel på Briskeby.

Utvist i tumultene etter denne taklingen
SCORTE MÅL:Minuttet senere headet Høiland inn 3-0 til Viking.