Utvist igjen!

3. runde i UEFA-cupen:1860 München- Parma 0- 2. Sammenlagt 2- 4. 18 minutter før slutt reddet Erik Mykland en scoring med hendene, fikk sitt andre røde kort på under ei uke - og gikk mot dusjen da Parma gikk videre i UEFA-cupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Redninga til Mykland var fin nok den, og like overlagt som nødvendig. Men altså: Veldig ulovlig.

Straffesparket satte Marcio Amoroso ned til venstre for keeper, og på et hektisk minutt var en etterlengtet oppmuntring snudd til nok en skuffelse for 1860 München.

Inntil da hadde hjemmelaget forsvart uavgjortfordelen fra det første møtet med en defensiv og gørr kjedelig - men i over en time effektiv - taktikk.

Mulighet

Valget var neppe vanskelig for Mykland i det dramatiske øyeblikket, selv om han antakelig aldri rakk å tenke noe som helst.

  • 1- 0 til Parma der og da på nikken fra Boghossian?

Eller:

  • Redning med hendene, utvisning og straffe - men tross alt en mulighet for fortsatt uavgjort og avansement sammenlagt?

Nordmannen tok valget alle fotballproffer hadde tatt - og deretter sats mot høyre kryss.

Stolt

Trener Werner Lorant var naturligvis en skuffet herre.

- Vi forsvarte oss bra, fikk få målsjanser mot oss og tapte på en dødball.

Klubbpresident Karl-Heinz Wildmoser var av en eller annen grunn langt mer positiv:

- Spillerne kjempet meget bra, og jeg er stolt over at vi har kommet så langt. Vi ble slått ut av et meget godt lag.

Fortvilet

Unasett: Alt går galt for Mykland og 1860 München for tida.

  • Klubben har havnet i nedrykksstriden i Bundesliga, og har tre tap og 0- 11 i målforskjell på de tre siste seriekampene.
  • For seks dager siden tapte de 5- 0 hjemme for Bochum i cupen.
  • Og Mykland er blitt utvist i de to siste kampene han har spilt.

Det siste er mer fortvilet enn fortjent.

I cupkampen mot Bochum var det en svak dommer som straffet Mykland urimelig hardt etter en takling. Maksimalt gult kort, ifølge rapportene.

Og i episoden i går har du allerede skjønt var profesjonelt og kollegialt motivert. Mykland kunne naturligvis spart seg selv det røde kortet.

Håpløs

Cannavaro fikk sitt andre gule kort fem minutter etter at Mykland fikk rødt, og 1860 München gjorde et krampeforsøk på å utlikne. Men en håpløs hjemoverpasning fra Tyce ble plukket opp av Junior og videresendt til Coceicao - som enkelt satte inn 2- 0 i åpent mål.

I en slik fotballelendighet betyr det neppe noe som helst for noen som helst at Mykland var bedre enn de fleste på sitt lag.

  • 1860 München leverte inn protest etter kampen. Ifølge klubbpresidenten var det et regelbrudd da Cannavaro ble utvist og Banarrivo byttet inn for Amoroso.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer