DRØMMESTART: Elbasan Rashani scoret for Rosenborg mot Aalesund før det var spilt to minutter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DRØMMESTART: Elbasan Rashani scoret for Rosenborg mot Aalesund før det var spilt to minutter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Utvist Konradsen raste mot dommeren. Så tapte RBK to poeng på overtid. Da klikket det for Helland

Aalesund spillerne jublet for uavgjort.

  • AaFK-RBK 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Rosenborg har lagt bak seg en uhyre sterk første halvdel av tippeligasesongen, med 36 poeng på 15 kamper. I dag ønsket trønderne å forsterke posisjonen som serieleder da kaptein Mike Jensen tok med seg lagkameratene ut på det grønne kunstgresset til Aalesund.

Av hensyn til et tett kampprogram gjorde trener Kåre Ingebrigtsen fem endringer fra den normale startelleveren. Mens blant andre landslagsspiller Pål André Helland ble hvilt til å begynne med, var Elbasan Rashani en av gutta som fikk muligheten fra start. Det fortegnet seg tidlig som et vellykket trekk fra RBK-sjefens side, for bare ett drøyt minutt ut i matchen sendte Rashani hvittrøyene i ledelsen med en teknisk eminent utført scoring.

Avsluttet med 10 mann

1-0-seieren så også lenge ut til å kunne bli større, men de siste 15 minuttene endret kampen karakter. I et øyeblikk av tankeløshet pådro Anders Konradsen seg sitt andre gule kort for kvelden, noe som gjorde at hjemmelaget fikk en gunstig sjanse til å frarøve Rosenborg to poeng.

UTVIST: Anders Konradsen ser dommer Kai Erik Steen dra fram det røde kortet i oppgjøret mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UTVIST: Anders Konradsen ser dommer Kai Erik Steen dra fram det røde kortet i oppgjøret mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

I det siste ordinære spilleminuttet skaffet også Aalesund seg en dødball, hvor Edvard Skagestad dro nytte av overtallet. Stående helt alene på fem meter så midtstopperen et hjørnespark bli slått perfekt mot ham. Med fortvilte RBK-ere som vitner klarte Skagestad å beholde balansen og styre ballen ned i hjørnet før euforiske lagkamerater omfavnet ham sekundet etterpå.

- Det var flaks. Jeg bare hoppet opp og prøvde, så gikk den heldigvis inn. Vi slipper inn et mål etter to minutter, så dette føles egentlig som en seier, forteller Skagestad til TV 2.

Viktig poeng

Like glad var derimot ikke RBKs Helland.

- Det må gå an å følge en j**** mann på dødball, altså! Det er f*** meg femte kampen på rad, brølte Helland på vei inn i garderoben.

For Rosenborg betyr det seine baklengsmålet at Odd har muligheten til å hente inn tre av det fire poeng store forspranget med seier mot Bodø/Glimt i morgen.

- Det er kun vår feil. Vi pådrar oss et rødt kort som er totalt unødvendig. Før det røde kortet var ikke Aalesund med i matchen, da hadde vi full kontroll, sier trener Ingebrigtsen til TV 2.