Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utvist og poengløse

Morten Olsen skjelte ut dommer Pierluigi Collina, og ble sendt på tribunen. Derfra så han sitt Danmark tape tre viktige poeng mot Hellas.

Ifølge danske BT, ble Olsen rasende da han mente Danmark burde hatt straffe på stillingen 2- 1 til Hellas i det 83. minutt. Verdens mest kjente, og kanskje beste, dommer Pierlugi Collina, fant seg ikke i å bli skjelt ut av den danske treneren, og sendte 55-åringen opp på tribuna.

BT skriver at Morten Olsen klappet hånende mot Collina mens han forlot trenerbenken.

Danmark trengte sårt minst ett, og helst tre poeng i Aten i går for å ikke tape terreng til Ukraina i VM-kvalifiseringsgruppa.

Frispark-mål

Men grekerne hadde de største sjansene i begynnelsen av kampen, og tok ledelsen da midtbanestrategen Zagorakis (kåret til EMs beste spiller i sommer) satte inn et frispark fra svært langt hold etter 25 minutter.

Hjemmelaget doblet ledelsen seks minutter senere da Real Madrid-spilleren Thomas Gravesen laget et straffespark som Basinas satte forbi keeper Thomas Sørensen.

Ukraina suverene

Dennis Rommedahl reduserte for Danmark rett før pause etter en gavepakke fra keeper Nikopolodis.

 SJANSELØS:  Angelos Basinas (6) finter ut Thomas Sørensen fra straffemerket, og øker Hellas\' ledelse mot Danmark til 2- 0. Foto: AFP/Scanpix
SJANSELØS: Angelos Basinas (6) finter ut Thomas Sørensen fra straffemerket, og øker Hellas\' ledelse mot Danmark til 2- 0. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Nærmere kom imidlertid ikke Danmark. Dermed blir det svært vanskelig å ta seieren i gruppe 2.

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffet, for vi ga bort begge målene. De skyltes mangel på konsentrasjon. Det er uprofesjonelt, og hvis vi ikke forandrer på det, så vinner vi aldri, sier Morten Olsen til nyhetsbyrået Ritzau.

- Det er vanskelig å se det positive når vi har tapt, men vi kontrolerte og arbeidet hardt i 2.omgang. Det blir vanskelig å vinne gruppa nå, men vi skal kjempe om andreplassen.

 Andrej Rusol og Andrej Gusin scoret nemlig hvert sitt mål da Ukraina vant 2- 0 borte mot Albania, og leder gruppa med sine 14 poeng på seks kamper. Hellas er oppe på åtte poeng etter å ha spilt fem kamper. Danmark står med fattige seks poeng på fem kamper, det samme gjør Tyrkia og Albania.