- Uunngåelig at Harry blir England-sjef

Ferguson tror han møter Redknapp for siste gang i kamp.

GODE KAMERATER: Sir Alex Ferguson tror ettermiddagens oppgjør mellom Tottenham og Manchester United blir siste gang han og kameraten Harry Redknapp møter hverandre i kamp.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
GODE KAMERATER: Sir Alex Ferguson tror ettermiddagens oppgjør mellom Tottenham og Manchester United blir siste gang han og kameraten Harry Redknapp møter hverandre i kamp.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Tottenham - Manchester United direkte i fotballstudio fra kl. 17.10.

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson og Harry Redknapp har begge preget engelsk klubbfotball i en liten mannsalder, men når Tottenham tar imot Manchester United på White Hart Lane søndag ettermiddag, tror førstnevnte at det er siste gang de to kollegene og kameratene deler sidelinje.

65 år gamle Redknapp er for de fleste den heteste og muligens eneste kandidaten til å overta det engelske landslaget når Fabio Capellos permanente erstatter skal ansettes. Også for Ferguson:

- Jeg tror dette blir siste gang vi møter hverandre i ligaen. Det er uunngåelig at Harry kommer til å få England-jobben, virkelig. Jeg kan ikke se at det er andre inne i bildet. Jeg er klar over at FA må utarbeide en kandidatliste, og alt det der, men alle vet hvem media og folket vil ha. FA vil ikke ha media imot seg. Da vil de få panikk. Alle krefter står bak Harry, og jeg føler meg trygg på at han er det riktige valget, sier United-sjefen, ifølge The Guardian.

Vanskelig for erstatteren Etter å ha framstått som det mest stabile topplaget bak Manchester-rivalene City og United, har Spurs svingt mer i prestasjonene etter at spekulasjonene rundt Redknapps framtid begynte å tilta i styrke. I de to siste kampene har det blitt 0-0 mot League One-laget Stevenage i FA-cupen og 2-5 mot erkerival Arsenal i ligaen.

Skulle Redknapp skifte beite, mener Ferguson at han etterlater Tottenham i god forfatning. Samtidig tror han det kan bli vanskelig å fortsette framgangene klubben fra Nord-London har hatt i de tre og et halvt årene Redknapp har vært sjef på White Hart Lane.

- Vi snakker om en manager som har tatt grep og snudd opp ned på klubben i løpet av relativt kort tid og satt sammen et lag med masse talent. Han kommer utvilsomt til å etterlate seg en sterk, ung stall med en haug med gode spillere. Men på sikt kommer personligheten og erfaringen hans til å bli savnet. Jeg ser for meg at Spurs kan beholde flyten til å begynne med på grunn av den godt sammensatte stallen. Samtidig kan en ny manager være nødt til å starte på nytt, sier Ferguson.

Slår Busby-rekord United-sjefen leder i ettermiddag Manchester United for 986. gang i ligasammenheng, ifølge The Telegraph. Det betyr at han slår enda en av legendariske sir Matt Busbys rekorder.

Ingen har ledet de røde djevlene en den alltid suksesshungrige skotten, som mener det ikke er noen hemmelighet bak hvorfor typer som han og Redknapp har holdt ut så lenge i gamet.

- Fotballspillere har forandret seg mye i vår levetid, og det har også jobben med å lede dem. Alle gjør ting på sin måte, og Harrys evne til å håndtere spillere har åpenbart vært vellykket. Likevel tror jeg ikke det er noen hemmelighet bak et langt liv som manager. Nøkkelen er at du er den viktigste personen i klubben. Du sliter i det øyeblikket du viser svakhet eller lar spillerne bestemme. Jeg har aldri hatt problemer med det, og jeg tror det er det samme med Harry, sier Ferguson.