Russland Grand Prix, Formel 1

Uvær ødela for sensasjonsseier

Det var stor spenning knyttet til søndagens Russland Grand Prix etter forberedelsene som var av det kaotiske slaget. Løpet ble ikke mindre dramatisk og Lando Norris (21) mistet sin første Formel 1-seier grunnet det forferdelige uværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Max Verstappen (23) ledet førermesterskapet før start, men måtte starte bakerst i feltet etter å ha brukt opp sesongkvoten på tre motorer.

Det gjorde at alt lå til rette for en ny leder i verdensmesterskapet og Lewis Hamilton (36) tar som forventet over ledelsen.

Samme mann tar seieren i Russlands Grand Prix etter et vanvittig drama mot slutten av løpet.

Det er engelskmannens 100. seier i Formel 1-sirkuset.

Likevel så det ut som Lando Norris (21) skulle sikre sin første Formel 1-seier, men han gamblet da han ikke byttet dekk i regnværet og kjørte ut to runder før målgang.

Kaos

Helga startet med kaos og forvirring. Først fikk Alfa Romeos Antonio Giovinazzi (27) seg en kraftig smell etter en krasj og måtte avbryte treninga. Heldigvis kom italieneren seg fra smellen uten skader.

Da banen var ryddet for bilrester skulle det skje noe absurd. Superstjerna Lewis Hamilton (36) presterte kjørte på sin egen mekaniker da han skulle bytte dekk i pitlane.

- Går det bra med han?

Kom det fort fra Mercedes-fører Hamilton.

Likevel var ikke kaoset komplett. VM-leder Max Verstappen (23) må starte sist i Russlands Grand Prix i Formel 1 søndag. Red Bull-føreren har nemlig brukt opp sesongkvoten på tre motorer, og neste motorbytte betyr da at han flyttes bakerst i feltet til et løp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer