- Uvanlig at Mestalla hyller bortelaget

RBK fikk stående spansk applaus.

(Dagbladet.no): Ronaldinho har opplevd det, at supporterne til erkerivalen Real Madrid reiste seg og klappet for en fantastisk Barcelona-scoring.

Ronaldo opplevde noe lignende da han spilte for Real Madrid - etter et hattrick på Old Trafford reiste United-fansen seg og applauderte brassen av banen.

I går var det Rosenborg som fikk oppleve hyllesten fra Valencias tilhengere.

Sjelden kost

De rundt 40 000 spanjolene på tribunen viftet først med hvite tørkler for å markere sin misnøye med klubbpresidenten og spillerne, pep sitt eget lag av banen, før de ga jublende Rosenborg-spillere stående applaus.

En slik gest hører med til fotballens sjeldenheter, og la det være sagt med en gang: Hjemmefansen på Mestalla har ikke for vane å applaudere sine motstandere.

Dagbladet.no spurte en av de spanske journalistene i mixed zone når Valencia-fansen sist reiste seg for å hylle bortelaget.

- Puh ..., var responsen, etterfulgt av rynking med pannen. Etter å ha rådført seg med en kollega, hevder han først at Napolis Daniel Fonseca fikk det som sistemann etter å ha scoret alle Napolis mål i 5-1-seieren på Mestalla tidlig på 90-tallet.

VILL FEIRING: Per Ciljan Skjelbred og Didier Konan Ya vifter med Valencia-drakter etter kampen. Foto: Diego Tuson, AFP/Scanpix
VILL FEIRING: Per Ciljan Skjelbred og Didier Konan Ya vifter med Valencia-drakter etter kampen. Foto: Diego Tuson, AFP/Scanpix Vis mer

- Hva med Inters 5-1-seier her i 2004?

- Nei, nei.

Imponert Iversen

Etter å ha forhørt seg med enda flere kolleger, viser det seg imidlertid at Villarreal ble applaudert etter å ha vunnet 3-2 på Mestalla forrige sesong.

- Men det er ikke vanlig at det skjer. Selv husket jeg bare den ene gangen mot Napoli, sier journalisten.

Steffen Iversen satte stor pris på gesten fra hjemmelagets supportere.

- Det sier litt om Valencia-fansen. Jeg har vært med på noe lignende én gang, da vi slo Milan 2-1 på San Siro skjedde det samme, sier Iversen til Dagbladet.no.

- Uvanlig at Mestalla hyller bortelaget
OFRET BUKSA: Didier Konan Ya (t.h.) planlegger å gi bort shortsen mens han feirer med Abdou Razack Traore.
IMPONERT: Tomålsscorer Steffen Iversen var imponert over Valencia-fansens applaus for Rosenborg.