FLEKSIBEL: Iver Fossum har fått en annen rolle på landslaget enn i klubblaget Hannover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FLEKSIBEL: Iver Fossum har fått en annen rolle på landslaget enn i klubblaget Hannover. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Iver Fossum trives ute på kanten

Uvant kantrolle passer Fossum bra

Iver Fossum spiller sentral midtbane i Hannover, men Lars Lagerbäck ser ham som kant på landslaget. Helt greit, synes 21-åringen.

Fossum var meget god i 3-2-seieren på Island lørdag, og dermed fikk nok en ung spiller sitt gjennombrudd på Lagerbäcks landslag, etter navn som Sander Berge og Kristoffer Ajer. Sjefen ser en stor framtid for midtbanemannen.

- Det var min første landskamp fra start, og det var godt å få til en fin prestasjon. Det gir selvtillit. Jeg har alltid hatt tro på at jeg kan gjøre det bra på landslaget, og jeg føler at jeg spilte en god kamp, sier Fossum til NTB.

Han fikk tre korte innhopp under Per-Mathias Høgmo forsommeren 2016, men det var alt. Lagerbäck kalte ham ikke inn i sitt første år som sjef. Fossum ble byttet inn i begge seierskampene i mars, og lørdag var det omsider hans tur til å starte.

Potensial

- Iver levde opp til det vi håpet at han skulle gjøre. Jo mer jeg har lært ham å kjenne ser jeg at han har betydelig større potensial enn vi trodde tidligere, sier Lagerbäck og trekker fram intelligens i bevegelser uten ball, spilleforståelse, teknikk og løpskapasitet blant kvalitetene som gjør at Fossum vil bli virkelig god.

- Han har vist i Hannover at han greier seg bra på sentral midtbane, men i vårt spill tror jeg han passer best som kant. Når alle er friske ser jeg ham som det, sier Lagerbäck.

- Jeg synes det er greit. Jeg trives godt på kanten og har spilt der i enkelte kamper tidligere også. Jeg følte meg komfortabel der mot Island, sier Fossum om det.

- Selv om jeg hovedsakelig spiller sentralt i klubben, føler jeg meg trygg på kantrollen også.

Konkurranse

Han vet at det er knallhard kamp om plassene. Blant annet var det Mohamed Elyounoussis forfall som gjorde at plassen på kant ble ledig under denne samlingen, og Moi har vært en av landslagets beste og viktigste spillere.

- Jeg vil kjempe for å få spilletid på landslaget, men det er veldig mange gode spillere her. Det gjelder å stå på og spille godt når jeg får sjansen, og forhåpentligvis blir det flere kamper etter hvert, sier Fossum.

- Det har vært fint å komme inn i landslagsmiljøet. Jeg er vant til høyt nivå fra Bundesliga, så det har ikke vært noe problem. Det er mange fine folk her, og det er morsomt å være med.

Onsdag håper han på spilletid mot Panama. Det er en ny og uvant motstander for Norge.

- Ja, men de er klar for VM, så det er et godt lag. Nå har vi vist i tre kamper på rad at også vi er et veldig godt lag, og jeg har stor tro på at vi kan gå fra kampen med nok en seier, sier Fossum.