Caitlyn Jenner guvernørvalg California

Uventet hjelp til Trump

Med OL-mester Caitlyn Jenner inn i guvernørvalget i California, blir det reality-TV, kjønnskamp og sport.

STØTTET TRUMP: Caitlyn Jenner har lenge lekt med tanken om å satse på politikken. Nå er hun aktuell som kandidat til guvernørvalget ii California. Her fra et tidligere intervju med CNNs Don Lemon. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN legendariske gullvinneren Bruce Jenner fra 10-kampen i Montreal-OL 1976, er i ferd med å bli en overraskende utfordrer i det ekstraordinære guvernørvalget i California. Da som Caitlyn Jenner etter at hun byttet kjønn for noen år siden.

Caitlyn (71) er nå klar til å utfordre den sittende demokratiske guvernøren Gavin Newsom. OL-mesteren er verdenskjent fra den populære reality-traveren «Keeping Up with the Kardashians» og så sitt eget langt mer dokumentariske og seriøse «I Am Cait».

Det siste omhandlet tida hennes etter kjønnsskiftet i 2015, men programmet slet etter hvert med fallende seertall og mye debatt om hvordan hun formidlet overgangen fra mann til kvinne.

Men fortsatt virker publikummet stort nok til at det republikanske partiet er svært glad for å ha henne på kandidatlista. Beslutningen hennes om å stille ble samordnet med lederen for den republikanske guvernør-foreningen.

Og da blir med ett forholdet til ekspresident Donald Trump viktig.

CAITLYN JENNER var en tydelig Trump-velger da han kom til makten i 2016. Da håpet hun at han ville hjelpe fram rettighetene til alle i LGBT-bevegelsen. Der var Jenner blitt en frontfigur etter operasjonen, nominert til Årets navn av Time, og kjent fra utallige sterke intervjuer sommeren før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer