Erling Braut Haaland EM-kvalik fotball Spania - Norge

Uventet vending

Tapet av verdensstjernen Erling Braut Haaland kan gi en annen overraskende gevinst.

KORT GLIMT: Erling Braut Haaland kom aldri nærmere EM-starten for landslaget enn denne titten ut av treningsrommet på Marbella. I beste fall utløser dette tunge forfallet et ekstra trøkk hos kaptein Martin Ødegaard og resten av spillergruppa som må løse kampene mot Spania og Georgia uten verdensstjernen.. FOTO: Fredrik Varfjell / NTB.
KORT GLIMT: Erling Braut Haaland kom aldri nærmere EM-starten for landslaget enn denne titten ut av treningsrommet på Marbella. I beste fall utløser dette tunge forfallet et ekstra trøkk hos kaptein Martin Ødegaard og resten av spillergruppa som må løse kampene mot Spania og Georgia uten verdensstjernen.. FOTO: Fredrik Varfjell / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

ISOLERT sett er det ingen ting å diskutere om betydningen av Erling Braut Haalands forfall i de to første kampene i EM-kvaliken:

  • Denne skaden er et sviende tap for norsk fotballs plan om endelig å nå et sluttspill for guttas A-landslag.

Men der bråstopper også plagene for trener Ståle Solbakken. Alle flinke trenere vet at spillere som er borte, per definisjon er uinteressante.

Også den klart viktigste spilleren norsk fotball noen gang har sett.

Det eneste som er spennende med dette forfallet, er hva bortfallet av en verdensstjerne betyr for de som må løse oppgavene mot Spania og Georgia uten hjelp av verdens mestscorende spiss.

Der kan dette forfallet gi en uventet vending.

SETT utenfra har Norge i tjue år til slutt tapt EM -og VM-kvalikene fordi vi ikke har hatt et herrelandslag som har vært bra nok for sluttspill. Ingen andre har savnet oss på den store scenen før de siste par åra. Da som en effekt av den individuelle suksessen til Erling Braut Haaland, og etter hvert også Martin Ødegaard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer