-  Uverdig da Ola måtte gå

Nils Arne Eggen mener prosessen som ledet til Ola By Rises treneravgang var «Rosenborg-filosofien uverdig». Hovedansvaret plasserer han hos direktørene Rune Bratseth og Nils Skutle - og seg sjøl.

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): Sammen med sønnen Knut Torbjørn Eggen lanserte sjuende far i Rosenborg-huset i går oppfølgeren til salgssuksessen «Godfoten» (1999). «Godfotarven» er en samhandling mellom far og sønn Eggen, hvor Knut Torbjørn viderefører pappas godfot-teorier og far kommenterer etter hvert kapittel.

-  Boklansering dagen etter at Rosenborg er havnet på kvalikplass, herr Eggen. God timing?

-  God eller dårlig timing - det kommer an på hvordan man ser det. Kanskje er det skjebnens ironi. Vi begynte med boka i fjor høst. Derfor var jeg nødt til å skrive om RBK, sier Nils Arne Eggen.

-  Gikk skeis

I et kapittel som tar for seg viktigheten av god kommunikasjon, tar tidenes suksesstrener et kraftig oppgjør med prosessen rundt ansettelsen og avgangen til Ola By Rise. Eggen mener «kommunikasjonsudyktighet» var årsaken til at By Rise ikke kunne fortsette som RBK-trener, på tross av en sesong hvor han ledet RBK til seriegull og deltakelse i Mesterligaen.

-  Alle må ta ansvar for at kommunikasjonen gikk skeis. Først og fremst Rune og Nils, og ikke minst meg sjøl, sier Eggen. Da Åge Hareide endelig takket for seg, ble By Rise nærmest kastet inn som hovedtrener, ifølge Eggen.

-  Rosenborg er ikke et lag man som uerfaren trener kan øve seg på. Derfor hadde vi aller helst sett at Ola gikk ut og hentet erfaring før han ble hovedtrener. Men jeg sa klart fra om at Ola ikke kunne forbigås en gang til da trenerjobben sto åpen etter Åge Hareide, sier Eggen.

Dette ga By Rise et svært dårlig utgangspunkt for trenerjobben.

 DEN GAMLE HÆRFØREREN: I boka «Godfotarven» tar Nils Arne Eggen tar et oppgjør med sin egen og Rosenborg-direktørene Rune Bratseth og Nils Skutles rolle i Ola By Rises avgang i fjor. Foto: John T. Pedersen.Østhuus<!--/
DEN GAMLE HÆRFØREREN: I boka «Godfotarven» tar Nils Arne Eggen tar et oppgjør med sin egen og Rosenborg-direktørene Rune Bratseth og Nils Skutles rolle i Ola By Rises avgang i fjor. Foto: John T. Pedersen.Østhuus