- Uverdig kritikk mot Northug

Frp reagerer på Sira Myhres snylteutspill.

UVERDIG: Fremskrittspartiets idrettspolitiske talsmann tar til motmæle etter Aslak Sira Myhres Petter Northug-utspill.

Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
UVERDIG: Fremskrittspartiets idrettspolitiske talsmann tar til motmæle etter Aslak Sira Myhres Petter Northug-utspill. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Leder for Litteraturhuset Aslak Sira Myhre bruker Petter Northug som symbol på det han mener er utviklingen av en norsk «snylternasjon».

- Northug representerer det nye Norge. Hans ideal er at noen andre skal ligge og dra. Målet for Northug er ikke å sløse krefter på å dra selv. Alle skal jobbe og han skal spurte til slutt. Han er en snylter, og det er også det nye norske idealet: At man skal leve av andres arbeid, sier han blant annet.

Nå reagerer Fremskrittspartiets idrettspolitiske talsmann på utspillet.

- Sira Myhre tar til orde for en steinaldertenkning, dette hører hjemme på den tida da folk så på svart/hvitt-tv, sier Øyvind Korsberg til Dagbladet.

- Northug opererer taktisk, han gjør det som er riktig for at nettopp han skal vinne. Han bruker innsiden av hodet, og det burde Aslak Sira Myhre også gjøre. Når han kritiserer Northug kritiserer han også Thor Hushovd og Drillo, og alle andre som tenker taktisk. Det må være lov å bruke hodet, sier stortingets 1. visepresident.

Øyvind Korsberg har ingenting til overs for den tidligere RV-politikerens lengsel etter intervallstartens tid.

- Det er kjempefint med gamledager, men det hører hjemme i mimring. Idrettsutøvere kan ikke bruke tid på det. Langrennssporten vil forandre seg hele tida, og da må utøverne være i stand til å forholde seg til den utviklingen, sier han.

Korsberg mener også parallell mellom langrennssporten og det norske «snyltersamfunnet» er en bom.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i det i det hele tatt. Det hører med den generelle samfunnsutviklingen, åpne grenser og dyre lønnsoppgjør, at utlendinger kommer hit til landet og tilbyr billigere tjenester, sier han.

- Uansett trenger ikke Sira Myhre skitne til idrettsfolk dersom det er den debatten han er ute etter å ta. Spesielt når han velger seg ut Petter Northug, et av de beste og smarteste idrettsforbildene vi har. Det har jeg ingen sans for. Å dra Northug ned i en sånn politisk gjørmekrig, det syns jeg er uverdig, sier Frp-politikeren.