«Uvirkelig» prestasjon: - Vanskelig å forstå

Ragnhild Mowinckel avslører hvorfor det norske kvinnelandslaget plutselig har flere løpere i verdenstoppen.

SKISTJERNER: Ragnhild Mowinckel sammen med Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen og Lucas Pinheiro Braathen. Foto: NTB scanpix
SKISTJERNER: Ragnhild Mowinckel sammen med Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen og Lucas Pinheiro Braathen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fjor sesongdebuterte Thea Louise Stjernesund med niendeplass i Sölden. I år var det Mina Fürst Holtmann og Maria Tviberg som stjal overskriftene ved å bli nummer fire og seks i verdenscupåpningen samme sted.

Alle er relativt ukjente navn for et vintersportsinteressert norsk publikum, men forteller historien om en endring i norsk kvinnealpint hvor andre enn de største stjernene kan kjempe i toppen.

- Når du vet at du ikke kan være der selv, og realiteten er som den er, så heier du dobbelt så mye på at de skal gjøre det bra. For en åpning, og det er gøy å tenke at det er mine lagvenninner. Jeg blir veldig stolt av dem, sier Ragnhild Mowinckel, som er ute med skade. Heller ikke ålesunderen Nina Haver-Løseth er skadefri og kunne kjøre i Sölden.

Etter at Mowinckel tok OL-sølv i fjor, spådde hun at det kom til å komme flere gode norske kvinneløpere de neste åra. Nå ser det ut til at hun får rett i sin spådom.

- Vanskelig å forstå

Gjennombruddet til flere norske løpere, er ikke tilfeldig. Inspirert av samholdet og resultatene på herresida, har kvinnene bygd opp en liknende kultur over tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer