MÅTTE GI TAPT: Tobias Heintz fortviler under Europa League-kampen mellom Sarpsborg og Besiktas torsdag kveld.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅTTE GI TAPT: Tobias Heintz fortviler under Europa League-kampen mellom Sarpsborg og Besiktas torsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Europa League

- Uvirkelig, sa Drillo. Så raknet alt for Sarpsborg

Sarpsborg med utrolig start mot Besiktas. Ledet 2-0 før det var gått fem minutter og 17 sekunder. Raknet fullstendig i andre omgang og tapte 3-2. - Antiklimaks, sier Jørgen Horn.

  • Sarpsborg - Besiktas 2-3 (2-0)

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg fortsetter sin ferd i Europa League. Torsdag kveld gjestet den tyrkiske giganten Besiktas lille Sarpsborg stadion.

Mange hadde regnet med en tett og jevn batalje, men Sarpsborg klinket til fra start. Allerede etter 47 sekunder sendte Rashad Muhammed hjemmelaget i ledelsen. Det skjedde etter en nydelig gjennombruddspasning fra Tobias Heintz.

Under fem minutter seinere gikk Sarpsborg opp i 2-0. Denne gang sto Heintz selv for scoringen da han lobbet ballen over Besiktas-keeper Loris Karius. Da sto det fem minutter og 17 sekunder på tavla.

KALD: Vágner Love (t.h.) feirer utlikningen til 2-2 under Europa League-kampen mellom Sarpsborg og Besiktas.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KALD: Vágner Love (t.h.) feirer utlikningen til 2-2 under Europa League-kampen mellom Sarpsborg og Besiktas. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Hjemmepublikum trodde knapt sine egne øyne. Og i pausen var TV 2-ekspert Egil «Drillo» Olsen over seg:

- Det er helt ellevilt og nesten litt uvirkelig.

Men en fotballkamp består - som kjent - av to omganger, og 2-0 er en farlig ledelse. Det stemte også denne gang.

I det 62. minutt reduserte Jeremain Lens til 1-2. Fire minutter seinere utliknet innbytter Vagner Love til 2-2. Deretter - helt på tampen - gikk Besiktas opp i 3-2. Mål: Lens igjen.

Dermed var nedturen fullkommen på Sarpsborg stadion. Det gikk fra himmel til helvete på 45 minutter. Fortvilelsen lyste i øynene på spillerne. Og publikum.

- Antiklimaks! Det er det mest beskrivende ordet for denne kampen, sier midtstopper Jørgen Horn til Dagbladet.

- Vi var høyt oppe i skyene i første omgang. Vi burdet ledet både 3-0 og 4-0. Men vi klarte dessverre ikke å sette spikeren i kista. Da ender det som det gjør til slutt for Besiktas.

- Det er tungt å stå her, sier spissen Patrick Mortensen på vei ut av stadion.

- Hvis jeg hadde scoret på en av sjansene vi fikk i første omgang, kunne dette sett ganske annerledes.

Fest

Sarpsborg var på forhånd pyntet til fest. Stadion var utsolgt, det vil si 8022 tilskuere.

Og publikum fikk valuta for pengene fra første stund. Det første kvarteret er kanskje noe av det beste et norsk lag har spilt internasjonalt. Sarpsborg utnyttet den glatte kunstgressbanen til fulle og truet bakrommet til Besiktas.

Tobias Heintz var helt vill i starten, da han både serverte en målgivende pasning til Rashad Muhammed og selv scoret det andre målet. Publikum måtte gni seg i øynene da lagene gikk til pause.

- Det er ikke til å tro, summet det fra tribunen.

EKSTASE: Besiktas-supporterne elsket utviklingen av kampen i andre omgang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EKSTASE: Besiktas-supporterne elsket utviklingen av kampen i andre omgang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Likevel var det lett å tenke seg at Sarpsborg burde scoret på minst en av de andre store sjansene i første omgang. Da ville Besiktas neppe hatt moral til å komme tilbake, men på 2-0 var det fortsatt kontakt.

Drillo sa det slik i pausen:

- Sarpsborg skapte målsjanser i nesten hver eneste kontring i starten. Det var veldig nære at det hadde blitt 3-0 før det var gått et kvarter.

14 minutter før slutt trodde hele stadion at Sarpsborg gikk opp i 3-2, men Patrick Mortensen ble avvinket for offside.

I stedet var det bortelaget som gikk opp til 3-2 ved Jeremain Lens. Det skjedde helt på tampen, og dermed gikk også Besiktas forbi Sarpsborg i gruppa, og inntok andreplassen bak Genk.

- Stolt av gutta

- Jeg er først og fremst stolt av gutta. Vi viste at vi kan spille god fotball og levere mot god motstand. Men når det først blir som det blir, er det veldig surt å sitte igjen med ingenting, sier kaptein Joachim Thomassen.

SURT: Kaptein Joachim Thomassen var ikke høy i hatten etterpå. Foto: Bildbyrån
SURT: Kaptein Joachim Thomassen var ikke høy i hatten etterpå. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Først og fremst må vi sette sjansene våre. Da vi ikke gjorde det, var Besiktas skarpe.

I den andre kampen spilte Malmö og Genk 2-2. Sarpsborg ligger nå helt sist i gruppa, og det skal godt gjøres å gå videre. Laget møter Genk i siste kamp. Med seier her vil Sarpsborg klare avansement på innbyrdes oppgjør, men belgierne er litt av en nøtt.

- Det blir knakende tøft, selvfølgelig. Men vi skal gjøre et ærlig forsøk, sier trener Geir Bakke til Dagbladet.

- Beskriv kontrasten i følelsene dine fra pausen og etter kampen?

- Jeg var nesten sikker på at vi skulle dra i land dette. Hvis vi hadde klart å ri av de første 15 minuttene av andre omgang - og få dem inn i frustrasjonssporet - så hadde vi vunnet. Men det klarte vi ikke, sier Bakke.

Tabell
Genk522110-88
Besiktas52129-107
Malmö51316-66
Sarpsborg51228-95