UTEN KONTRAKSTILBUD: Vålerenga har fortsatt ikke tilbudt Christian Grindheim ny kontrakt og kapteinen er usikker på om han spiller i hovedstaden neste sesong. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
UTEN KONTRAKSTILBUD: Vålerenga har fortsatt ikke tilbudt Christian Grindheim ny kontrakt og kapteinen er usikker på om han spiller i hovedstaden neste sesong. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Vålerenga-spillerne Grindheim og Stengel på utgående kontrakter

Uviss fremtid for Vålerenga­profiler - kapteinen står uten kontraktstilbud

Både Herman Stengel og Christian Grindheim er uten kontrakt for neste sesong.

VALLE (Dagbladet): Torsdag var Herman Stengel og Christian Grindheim sentrale for et Vålerenga-lag som presterte årsbeste mot Haugesund og langt på vei sikret at laget fortsatt spiller eliteserie neste sesong.

Det kan bli uten de to midtbanespillerne. Begge har kontrakter som går ut ved nyttår og foreløpig er de ikke i nærheten av å signere videre med Oslo-klubben.

Ønsket av Haugesund

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim står foreløpig uten kontraktstilbud fra klubben. Selv er ikke veteranen bekymret for egen situasjon.

- Jeg stresser ikke med det. Nå har hovedprioriteten min vært å få nok poeng og holde seg, så får vi ta det når den tiden kommer. Jeg er såpass gammel at det kommer ikke så kjempemange tilbud rundt omkring

- Er Vålerenga førstevalget ditt, er det der du vil fortsette?

- Det er vanskelig å si. Du må få et tilbud før du kan forholde deg til sånne ting. Det må dukke opp først, og så må vi ta det derfra.

Om Vålerenga ikke tilbyr 34-åringen en ny kontrakt er en retur til barndomsklubben Haugesund blant alternativene for Grindheim. Haugesund-trener Eirik Horneland innrømmer at Grindheim vil være en aktuell spiller for rogalandslaget om han ønsker seg hjem etter sesongen.

- Ja, Christian er jo fra Haugesund og om han skal hjem nå så må vi vurdere det og se på muligheten for om det er rett for begge parter.

- Christian er en topp eliteseriespiller og det må vi som sagt vurdere, men det er ikke den rette tiden for det nå, sa Horneland etter lagets skuffende prestasjon mot Grindheims nåværende arbeidsgiver.

Og Grindheim utelukker ikke et comeback i klubben han debuterte for som 17-åring i 2000.

- Du vet aldri i fotball. Min hovedprioritet er å holde Vålerenga i Eliteserien, så tar vi alt det andre etter sesongen.

For Vålerengas trener, Ronny Deila, er ikke kontraktene til de to midtbanedynamoene det viktigste på agendaen for øyeblikket.

- Ærlig talt er jeg bare lei av å prate om det der. Nå må vi ta de poengene vi skal først og fremst. Det er ingenting nytt om de situasjonene der.

- Ønsker dere å beholde dem?

- Vi har gitt Herman et tilbud, så der står den saken. Christian snakker jeg også mye med så det har litt med hva han ønsker og hva vi ønsker, og så ser vi ut sesongen. Han er jo ikke en ungkalv lenger, men han viser i dag og i forrige kamp hvor viktig han er for laget.

- Vi skal gjøre de gode vurderingene fram til sesongen er slutt.

Ønsker spilletid

Herman Stengel har vært ute av laget siden cupsemifinalen mot Sarpsborg, men gjorde en sterk figur mot Haugesund og satte det første målet på straffe. Stengel håper det vil føre til mer spilletid ut sesongen.

VIL SPILLE: Vålerengas Herman Stengel spilte en god match mot Haugesund og scoret på straffe. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
VIL SPILLE: Vålerengas Herman Stengel spilte en god match mot Haugesund og scoret på straffe. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Å komme inn igjen i denne kampen hvor vi gjorde det bra og jeg følte jeg gjorde en god kamp selv også, så det var godt.

- Det var nok årsbeste gjennom 90 minutter, med ball og med det presset vi hadde. Det er godt å vise at vi kan prestere sånn når det er litt på spill også.

22-åringen er ønsket med videre i hovedstadsklubben, men etter bare åtte kamper fra start i serien denne sesongen er midtbanespilleren klar på at han trenger mer spilletid for å fortsette i klubben.

- Jeg prater med Ronny (Deila, red. anm.) og Erik (Espeseth, daglig leder, red.anm.), vi har en god dialog der, så får vi se hva som skjer. Jeg må spille, og jeg følte jeg la inn en god søknad om det i dag, så det er bare å fortsette.

- Du ønsker å bli i Vålerenga?

- Jeg ønsker å spille, så om jeg får spille i Vålerenga, så blir jeg i Vålerenga.

- Det er spilletid som er viktig for valget ditt framover?

- Ja, absolutt. Det er det jeg har sagt hele veien og det står jeg ved.