Uvisst for Strand

Roar Strand har scoret mål og vært strålende de to siste kampene, men Ola By Rise vil fortsatt ikke love RBK-veteranen ny kontrakt.

LERKENDAL (Dagbladet): I går løp han stakkars Glimt i senk, og scoret et flott mål etter et klassisk Strand-raid i lengderetninga.

-  Det gikk bra i dag, sa den stadig like beskjedne veteranen etter kampen, og får nå full støtte fra sine eldre RBK-kolleger i kampen om å få fornyet kontrakten som løper ut sesongen.

-  Jeg bare ber ledelsen innstendig om å gi Roar ny kontrakt. Han går foran både på trening og kamp, og er utrolig viktig for laget. Spesielt i den tunge perioden vi har vært gjennom, har han stått fram, sier Vidar Riseth.

-  Beskytter

Men RBK-trener Ola By Rise bare smiler av Riseths uttalelser.

-  Ja, men jeg kan jo ikke høre på de gamlegutta der borti hjørnet. De beskytter hverandre, og deler ut kontrakter til hverandre hele tida, ler han.

Og kan ikke love Strand ny kontrakt per i dag.

-  Nei, det er noe vi må vurdere ut over i sesongen. Jeg kan ikke si noe sikkert i dag.

Det Ola By Rise sier, betyr ikke at Strand er uønsket på Lerkendal. Tvert imot. By Rise skryter av veteranens holdninger.

-  Roar er en fantastisk spiller, og en type man blir glad i. Han gir alt, og er enormt viktig for laget. Og fortsetter han som i de to siste kampene, så er han en spiller vi trenger.

Men By Rise vil ikke forskutterere noe som helst. Fordi han vet at veteranene presterer bedre med press på seg. Og Strands stadige skader har satt ham tilbake i lange perioder. Og viktigst av alt: By Rise vet at han har ansvaret for en fornyelse av RBK-stallen. En oppgave han tar alvorlig. Åge Hareide ofret Bent Skammelsrud. En avgjørelse som var omstridt i spillergruppa. Og By Rise må gjennom liknende valg i åra som kommer. Strand er en av flere spillere som kan bli vraket.

-  Jeg er forberedt på å ta noen tøffe avgjørelser i framtida. Men jeg er ingen sadist.

-  En drøm

For i går varslet By Rise om at RBK mener alvor med foryngelsen av stallen. Tenåringsdebutantene Per Ciljan Skjelbred (16) og Alexander Tettey (18) debuterte i Tippeligaen. Til trampeklapp fra 18 000 på Lerkendal. Trønderne sulter etter nye navn. Og byttene var populære.

-  Det var utrolig stort. Og jeg var vanvittig nervøs. Og selv om jeg sikkert gjorde noen feil, så var det en drøm som ble virkelig i dag. På lang sikt er målet mitt å etablere meg på RBK, sier Ciljan Skjelbred til Dagbladet.

Og selv om det ikke er slik at ungguttene verken kan, eller skal erstatte Roar Strand, så innrømmer By Rise at dette er et signal om framtida.

-  Helt klart. Det var viktig at de fikk sjansen til å vise seg fram og bli kjent med nivået i Tippeligaen, og at publikum fikk sjansen til å bli kjent med de nye ansiktene i klubben, sier By Rise.

Og RBK-nestor Nils Arne Eggen var strålende fornøyd med By Rises grep.

-  Veldig bra. De to gutta er framtidas RBK-stjerner. De har alle forutsetninger til å bli gode. Det er bare opp til dem selv å greie det.

VERNER OM STRAND: Gamlegutta på RBK ber ledelsen om å ta med Roar Strand videre inn i neste sesong.