Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uvisst hva som skjer med Leeds

Eieren får ikke lov til å eie klubben.

 USIKKER FRAMTID:  Ingen vet helt hva som vil skje med Leeds United, etter at eieren Massimo Cellionos anke ble avvist. Italieren får ikke lov til å eie klubben. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL
USIKKER FRAMTID: Ingen vet helt hva som vil skje med Leeds United, etter at eieren Massimo Cellionos anke ble avvist. Italieren får ikke lov til å eie klubben. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL Vis mer

Den tidligere storklubben Leeds vet ikke hvordan den skal agere etter at eier Massimo Cellinos anke ble avvist.

Italieneren er erklært «uegnet» som eier av klubben. Nå får Leeds råd fra advokater. Det er uklart hvordan klubben kan drives etter at Cellinos anke mot eierforbudet er blitt forkastet. Det er den engelske fotballigaen som nekter Cellino å eie klubben. Årsaken er at den tidligere Cagliari-eieren er dømt for skatteunndragelser.

- Jeg tror ikke denne klubben noen gang vil dø, sier arbeidende styreleder Matt Child til BBC Radio 5.

Ifølge BBC-reporter Adam Pope er det uklart hva ligaens avslag i realiteten innebærer. Kanskje må Cellino selge Leeds, eller kanskje er det nok å flytte aksjene over på kona. Først 10. april vil Cellino igjen kunne være klubbens formelle eier.

- Vi må bare vente og se. Det ser ut til at de vil kjempe hele veien, men det setter uansett Leeds i en prekær situasjon. De er i ukjent terreng nå. Han (Cellino) kan klare å komme seg tilbake, men vi vet ikke hvem som får ansvaret i mellomtiden, sier Pope.

Forvitrer ikke Leeds ble ligamester i 1992. Ni år senere spilte de hvitkledde semifinale i Champions League. Nå sliter laget i bunnen av mesterskapsserien.

- Klubben vil fortsette virksomheten. Fingrene er krysset, vi er en sterk klubb som har sterke folk som jobber for oss. Så ingen bør antyde at Leeds vil forvitre, sier Child.

Ifølge Leeds-toppen er Cellino en kriger. Det er også ønskelig med spillerkjøp før januarvinduet stenger. Uten at det heller ser så lett ut, all den tid Leeds er ilagt kjøpsforbud for brudd på de økonomiske fair playreglene.

- Jeg kan ikke snakke på hans vegne, men jeg håper han fortsetter som eier av Leeds United og bruker sine midler og kunnskaper slik at vi igjen kan spille i Premier League og komme oss ut igjen i Europa, sier Child.

(NTB)