Uvisst om Fjørtofts stilling fylles

- Det kan komme organisasjonsendringer, sier Lillestrøms styreleder Per Mathisen.

(Dagbladet.no): Tidligere i dag slapp LSK to store nyheter omtrent samtidig:

Lyns Henning Berg blir ny Lillestrøm-trener fra årsskiftet 2008/2009, og Jan Åge Fjørtoft slutter som manager ved sesongslutt i november.

Men i likhet med Fjørtoft, presiserer Lillestrøms styreleder, Per Mathisen, at disse to hendelse ikke har noe som helst med hverandre å gjøre.

- Jeg kan underskrive på at det var to separate prosesser, Fjørtofts avgang har ikke noe med Bergs ankomst å gjøre, sier Mathisen til Dagbladet.no

Fjørtoft mot klubben

Fjørtofts oppsigelse skyldes derimot det som blir karakterisert som «ulike syn på strategiske spørsmål vedrørende LSKs organisering».

- Fjørtoft og klubben har vært uenige om organiseringen av elitefotballen i framtida. Nå er vi enige om at vi er uenige, og det er nok det beste for begge parter, mener Mathisen.

Han vil ikke gå i detalj på hva uenigheten består i, men sier at det gjelder klubbstruktur.

- Vil Fjørtofts tomme managerstilling bli fylt?

SKILLER LAG: LSK-styret, ved leder Per Mathisen (t.v.), og manager Jan Åge Fjørtoft var uenige om organiseringen av klubben. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
SKILLER LAG: LSK-styret, ved leder Per Mathisen (t.v.), og manager Jan Åge Fjørtoft var uenige om organiseringen av klubben. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

- Vi er ikke helt i mål når det gjelder dette, men det jeg kan si, er at vi ikke forhaster oss når det gjelder å finne en erstatter. Det kan komme endringer i organiseringen av klubben, svarer Mathisen.

Inspirert av tyske klubber, som Bayern München, tok Fjørtoft sjøl med managerrollen inn i Lillestrøm. Nå kan denne og andre roller i organisasjonen altså bli endret eller kuttet ut.

- Klokt av Fjørtoft

Dagbladets fotballekspert, Morten Pedersen, tror uansett at det er lurt at Lillestrøm og Jan Åge Fjørtoft skiller lag etter sesongslutt.

- Jeg synes dette er en klok avgjørelse av Fjørtoft. Både for Lillestrøm og Jan Åge er det en viktig og klok avgjørelse. Og det er fint for Henning å få dette ut, så slipper han spekulasjoner, sier Pedersen.

Han mener det har slitt på Fjørtofts troverdighet at han overlevde Uwe Rösler, etter å stilt seg hundre prosent bak ham.

- Ett år seinere brukte Fjørtoft - ifølge lokalavisa Romerikes Blad, som pleier å ha gode kilder - hele vinteren på å kvitte seg med Tom Nordlie, uten å lykkes. Det var resultatene som kostet Nordlie jobben, poengterer Pedersen.

Han mener også at den kommende Fjørtoft-exiten viser at Berg ikke satte alt inn på å beholde sin tidligere landslagskollega i klubben. 

Uvisst om Fjørtofts stilling fylles

- Hadde Henning Berg sagt: «Jeg vil ha Jan Åge Fjørtoft her», så hadde det blitt sånn, tror Pedersen.

(Jan Åge Fjørtoft har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i dag)