OVERRASKET OVER OPPMØTET: Thor Hushovd hadde ikke forestilt seg at det skulle være så mange stjerneryttere som hadde tatt turen til Sørlandsparken Grand Prix i kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
OVERRASKET OVER OPPMØTET: Thor Hushovd hadde ikke forestilt seg at det skulle være så mange stjerneryttere som hadde tatt turen til Sørlandsparken Grand Prix i kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Uvitende Hushovd overrasket over stjerneoppmøtet

- Blir spesielt å sykle her med et så stort felt og så mange store sykkelnavn.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Thor Hushovd kom i dag hjem til Norge etter tre ukers slit på franske landeveier.

Etter et fantastisk Tour de France - der «Oksen» fra Grimstad vant to etapper og kjørte med gul trøye i sju dager- landet han i dag i Kristiansand for å delta på Sørlandsparken Grand Prix.

Hushovd ble overrasket da han kom til pressekonferansen i Kristiansand sentrum. 33-åringen visste ikke at arrangøren hadde klart å samle så mange sykkelstjerner.

- Jeg visste ikke noe om det, det var veldig overraskende. Det er ekstra gøy, og det blir spesielt å sykle her med et så stort felt og så mange store sykkelnavn, sa Hushovd på pressekonferansen.

Ved siden av Hushovd selv, har Edvald Boasson Hagen, Philippe Gilbert, Alessandro Petacchi, Fabian Cancellara, Nicholas Roche, Kurt Asle Arvesen, Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug, Matti Breschel og Theo Bos alle funnet plass i kalenderen til å delta i Sørlandsparken Grand Prix i kveld.

Lover avklaring Spørsmål om hvilket lag han sykler for neste år ville ikke Hushovd svare på. Han kunne imidlertid love en avklaring innen ti dager.

- Alt må falle på plass først, men innen ti dager tror jeg alt er klart, sa Hushovd.

Philippe Gilbert har sammen med Hushovd blitt koblet til BMC. Han og Hushovd kjenner hverandre godt, og trener mye sammen. Belgieren sier at det ville vært gøy å sykle med Hushovd.

- Jeg tror vi ville blitt et bra team. Vi har forskjellige kvaliteter, og utfyller hverandre bra. Vi kunne hjulpet hverandre godt, sa den belgiske Omega Pharma-Lotto-rytteren.

PS! Selve kriteriumsrittet starter klokka 18.30, og forventet målgang blir cirka kl. 18.40.