GOD STEMNING: Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen prøvde å forhindre et kjapt innkast ved å holde igjen Uwe Rösler i gårsdagens oppgjør på Viking Stadion. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
GOD STEMNING: Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen prøvde å forhindre et kjapt innkast ved å holde igjen Uwe Rösler i gårsdagens oppgjør på Viking Stadion. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer

- Uwe er jo snill som et lam

Ingebrigtsen fryktet ikke da han kastet seg over Viking-sjefen i går.

||| STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Et av de mest minneverdige øyeblikkene fra gårsdagens tippeligarunde kom i Stavanger, i første omgang av kampen mellom Viking og Bodø/Glimt.

Stillingen var 0-0 da Viking-trener Uwe Rösler prøvde å hjelpe hjemmelaget til et raskt innkast ved trenerbenken. Da var Glimt-sjef Kåre Ingebrigtsen raskt på plass. Og «Bruttern» kastet seg over tyskeren som om han var tilbake i midtbanerollen han så ofte styrte med fast hånd i sin spillerkarriere.

«Dumdristig» vil kanskje noen si, om det å gå i nærduell med Vikings vanligvis morskeste klubbmedlem midt i kampens hete?

- Nei, nei, nei, han er jo snill som et lam, sier en lattermild Kåre Ingebrigtsen når Dagbladet.no spør om han kanskje burde ha tenkt seg om to ganger.

- Det er bare dere som tror han er så sint og stor og sterk. Det der hadde jeg gjort selv om vi hadde ledet stort, sier Glimt-treneren etter situasjonen, som også Rösler tok med et stort glis.

Nekter å grave seg ned
Ledet gjorde imidlertid aldri Bodø-væringene i går kveld.

Etter hvilen måtte Kåre Ingebrigtsen se tre Viking-avslutninger ende i nettet bak Pavel Londak, Glimts sene sluttspurt med to scoringer hjalp bare til med å pynte på sluttresultatet, og før møtet med regjerende mester Stabæk på onsdag ligger de gule nest sist i Tippeligaen med bare en seier på de første syv kampene.

Likevel ser du aldri et langt ansikt på lagets alltid like medgjørlige hovedtrener.

- Selvfølgelig må vi holde humøret oppe selv når det går litt tyngre. Vi driver jo med dette fordi vi synes det er moro, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.no.

HOLDT IKKE: Rösler kom seg imidlertid løs, noe også Viking-spillerne gjorde i andreomgangen de brukte til å score tre ganger mot Glimt. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
HOLDT IKKE: Rösler kom seg imidlertid løs, noe også Viking-spillerne gjorde i andreomgangen de brukte til å score tre ganger mot Glimt. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

Trønderen mener det er marginer som skiller årets Glimt-utgave fra fjorårets overraskelseslag, selv om viktige spillere som Trond Olsen og Birkir Bjarnason har forsvunnet fra Bodø.

- Vi må spille med de spillerne vi har. Utenom de to har vi stort sett den samme troppen som i fjor, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.no.

- Hva er løsningen for Glimt?

- Vi må bare fortsette å jobbe hardt, så kommer nok resultatene etter hvert, men det er ikke gjort over natten. Det er ingen vits i å grave seg ned, sier treneren.

Neppe midler til å forsterke
Bodø/Glimt har i tillegg hatt sentrale fravær i sesonginnledningen. Både Sørensen, Theting, Ludvigsen og Berg har slitt med skader.

- Ut fra de ressurssene vi rår over i Glimt må jeg planlegge ut fra den spillrtroppen jeg har. Det finnes neppe midler til å forsterke laget i sommer, sier treneren.

I gårsdagens kamp mot Viking var Håvard Sakariassen nok en gang flyttet ned fra spissplass til stopperplass.

- Det er ikke gunstig med alt for mange rokkèringer, men i den situasjonen vi er i nå blir jeg nødt til tenke alternativt, sier Ingebrigtsen.

Han mener også at dette kan være positivt for talentutviklingen. En tynn stall kan gi unge talenter sjansen.

- Anders Konradsen er 18 år, og han skal vi få til å bli en meget god indreløper med tiden, nevner Glimt-treneren som eksemåel.

Sørensen slo opp skaden
«Brutterns» Bodø/Glimt ble i tillegg ytterligere svekket da Jan Derek Sørensen hinket av banen med nyoppslått skade få minutter ut i andre omgang i går.

- Han er nok ute i flere uker dessverre, sier Ingebrigtsen.

- Men nå er Ludde (Trond Fredrik Ludgvigsen) tilbake igjen, så det kan bli løsningen mot Stabæk, sier han.

PS. Uwe Rösler fikk forøvrig «hevn» over Ingebrigtsen rett etter kampen i går, da han overfalt kollegaen med en bjørneklem umiddelbart etter siste fløyteblås. Om dét hadde skjedd selv om Glimt hadde vunnet, kan man bare spekulere på.

SLO OPP SKADEN: Glimts Jan Derek Sørensen var tilbake mot Viking i går, bare for å bli skadet på nytt etter kort tid av andre omgang.
Foto: Anders Vanderloock/SCANPIX
SLO OPP SKADEN: Glimts Jan Derek Sørensen var tilbake mot Viking i går, bare for å bli skadet på nytt etter kort tid av andre omgang. Foto: Anders Vanderloock/SCANPIX Vis mer