- Uwe Rösler skal i samtaler med Wigan

Det melder britiske medier.

MOT NYE EVENTYR: Brentford-manager Uwe Rösler skal være på vei til Championship-klubben Wigan.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
MOT NYE EVENTYR: Brentford-manager Uwe Rösler skal være på vei til Championship-klubben Wigan. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For tre dager siden forlot manager Owen Coyle jobben i Wigan mindre enn seks måneder etter at han ble ansatt som trener for Championship-klubben. Owen Coyle erstattet manager Roberto Martinez som dro til Everton før inneværende sesong.

Etter fire tap på fem kamper bestemte 47-åringen at nok var nok. Fjorårets Premier League-klubb Wigan ligger på en skuffende 14. plass i den nest øverste divisjonen i England.

Nå har klubben startet jakten på en ny manager, og øverst på ønskelista skal Brentford-manager Uwe Rösler være. Ifølge flere britiske medier, blant annet Sky Sports, har Wigan kommet med en offisiell henvendelse til Brentford.

Det er ventet at Rösler skal ha en samtale med Wigans styreformann Dave Whelan etter at han fikk tillatelse av Brentford til å snakke med Championship-klubben.

Uwe Rösler har som kjent vært Tippeligatrener for Lillestrøm (2004-06), Viking (2006-2009) og Molde (2010). Han tok over Brentford i 2011, og har opparbeidet seg et godt rykte i League One-klubben. Klubben tapte blant annet playoff-finalen i fjor. Det skjedde etter en høydramatisk avslutning på ligaspillet. I år er klubben nummer fire etter 19 spilte kamper.

Fornøyd med valget Wigans norske supporterleder, Kent Kristoffer Rabben, tror ikke det er så dumt å gå for en manager som Uwe Rösler.

- Jeg er forsåvidt fornøyd med det. Det er en del managere i England som går i ring hos forskjellige klubber, og som er i klubber i 1-2 år. Se på Ian Holloway feks, som «alle» klubber har sparket. Jeg ønsket en manager som er litt yngre, og som står for god fotball, og Uwe har jo gjort det bra i Brentford, sier Rabben til Dagbladet, som likevel mest ønsket seg en nordmann ved roret.

- Det hadde vært gøy med Solskjær som manager, men vet ikke om det hadde vært aktuelt. Eller Mike Phelan kanskje (tidligere assistentmanager i Manchester United). Han har jo aldri ledet en klubb, men han har stått sammen med Ferguson i mange år. De to der kunne jeg helst tenkt meg, sier Rabben.

Det har vært tøft å være Wigan-supporter de siste månedene, og Rabben mener fansen kunne forventet langt flere seire enn de seks klubben står med i ligaen denne sesongen.

- Til nå har det vært bedritent. Helt siden Coyle tok over klubben har det virket som hele stemningen i klubben har sunket. Allerede etter at han ble sparket har det tatt seg opp. Sesongen har vært langt under pari, sier Rabben.

Han har selv nylig vært over og sett klubben live i tre kamper, hvor alle tre endte med tap. Playoff var det minste supporterlederen hadde sett for seg før seriestart.

Uwe Rösler har tidligere vært linket til blant andre Wolverhampton.

Den norske forvarsspilleren Thomas Rogne spiller i Wigan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer