Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utfor, alpint:

V-cupdebutanten må operere ryggen etter stygt fall i Kvitfjell

Skader i rygg og ansikt.

TIL SYKEHUS: Alexander Sannes Thorsen blir fraktet ut av bakken i Kvitfjell etter et stygt fall. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TIL SYKEHUS: Alexander Sannes Thorsen blir fraktet ut av bakken i Kvitfjell etter et stygt fall. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

21-åringen Alexander Sannes Thorsen pådro seg ett brudd i ryggen da han falt stygt under utforrennet i Kvitfjell lørdag. Sesongen er dermed over for hans del.

Njaard-alpinisten skal til operasjon på Ullevaal sykehus søndag.

Thorsen fikk fredag sin verdenscupdebut i Kvitfjell. Dagen etter var han uheldig da han gikk over ende etter bare 20-25 sekunders kjøring. Han falt stygt i det som kallesWintherhogget.

Unggutten ble tatt hånd om av hjelpepersonell i bakken og fløyet med helikopter ned i målområdet. Der ble han fraktet videre til Lillehammer sykehus i ambulanse.

- Thorsen falt på ryggen og hadde smerter, men han var våken og hadde stabil pust og sirkulasjon for øvrig, opplyste rennlegen Andreas Espinoza til NTB lørdag ettermiddag.

21-åringen suste ned til en 31.-plass i sitt aller første verdenscuprenn fredag. Norges alpinsjef Claus J. Ryste beskriver det som en "fantastisk debut".

- Han er et stort talent som vi vil ha med oss videre, sier Ryste til NTB.

Thoresen startet tredje sist av de 58 deltakerne lørdag. Utforrennet ble utsatt en liten periode etter det stygge fallet, som virkelig satte en støkk i de tusenvis av tilskuere som ventet i målområdet på seiersseremonien for vinneren Kjetil Jansrud.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media