V-cuphopping på Lillehammer neste helg?

Lillehammer vil bli tildelt verdenscuprennene i hopp helga 16. og 17. desember hvis Engelberg i Sveits må avlyse.

- Vi har fått henvendelse fra FIS (Det internasjonale skiforbundet), og er absolutt interessert i å overta, sier leder av Lillehammer Skifestival, Kai Korsen, til Dagbladet.no

Lillehammer skulle egentlig arrangert verdenscuprenn i hopp i den store OL-bakken 2. og 3. desember, men måtte avlyse på grunn av snømangel.

Nå er ett av alternativene å arrangere verdenscuprennene på plast og porselen i 90-metersbakken, hvor Norge tok dobbeltseier i OL 1994 ved Espen Bredesen og Lasse Ottesen.

- Dermed kan det bli hopping, selv om plussgradene skulle fortsette, sier Kai Korsen.

Håpet er fortsatt at det skal bli kuldegrader og snø i den store OL-bakken til 16. og 17. desember.

- Det beste alternativet er selvsagt to renn på snø i 120-metersbakken. Værgudene avgjør om det kan gå. Den endelige avgjørelsen tas lørdag formiddag, sier Kai Korsen i Lillehammer Skifestival.

Formann i FIS hoppkomité, Torbjørn Yggeseth, sier til Dagbladet.no at Holmenkollen og Granåsen også har vært vurdert som eventuell erstatter for Engelberg 16. og 17. desember.

- Begge har plast og porselen, men skal arrangere verdenscuprenn i mars. Lillehammer måtte si fra seg rennene tidligere i måneden grunnet snømangel, og får en ny sjanse. I Engelberg ser det dårlig ut for at det kan bli verdenscuprenn neste helg, sier Torbjørn Yggeseth.

arne.thoresen@dagbladet.no