Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

V for vikarierende motiver

Her er Dagbladets oppsummering av sommer-OL fra A til Å.

V: Spydkasteren Leryn Franco fra Paraguay deltok i OL av helt andre årsaker enn sportslige, og var ikke flau over å innrømme det. Foto: KERIM OKTEN / EPA / NTB Scanpix
V: Spydkasteren Leryn Franco fra Paraguay deltok i OL av helt andre årsaker enn sportslige, og var ikke flau over å innrømme det. Foto: KERIM OKTEN / EPA / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Søndag ble OL-ilden slukket under en eneste lang slagerparade av en avslutningsseremoni på Olympiastadion i Øst-London.

A: Bruken av det sørkoreanske flagget i presentasjonen av nordkoreanske spillere, skapte politiske hodebry allerede før lekene offisielt var åpnet.Foto: James Crossan / AP Photo / NTB Scanpix
A: Bruken av det sørkoreanske flagget i presentasjonen av nordkoreanske spillere, skapte politiske hodebry allerede før lekene offisielt var åpnet.Foto: James Crossan / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

I 17 dager har mer enn 10 000 utøvere fra 204 nasjoner gjort opp om olympisk heder og ære i 302 øvelser. Det har gitt mange uforglemmelige øyeblikk av forskjellige årsaker.

B: Henrik Ingebrigtsen løp inn til femteplass på 1500 meter med en sprukket løpedrakt, men sa han like gjerne kunne ha løpt i boxeren.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
B: Henrik Ingebrigtsen løp inn til femteplass på 1500 meter med en sprukket løpedrakt, men sa han like gjerne kunne ha løpt i boxeren.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Det er på tide å trekke noen oppsummerende linjer, og slik var OL i London 2012 slik vi i Dagbladet kommer til å huske det fra A til Å.

A: Arrangørtabbe OL skal være en arena fri for politikk, men OL-ilden var stadig to dager unna å bli tent i London da arrangøren fikk det første anfallet av politisk hodepine på grunn av noe som skjedde nord for grensa mellom England og Skottland. På Hampden Park i Glasgow ble kampen mellom Nord-Korea og Colombia i kvinnenes fotballturnering mer enn én time forsinket da spillerpresentasjonen av nordkoreanerne på storskjermen ble ledsaget av det sørkoreanske flagget. Sannsynligvis forsatt i gledesrus over kunngjøringen av, «Store etterfølger», Kim Jong-uns, ekteskap med Ri Sol-ju, kom det merkelig nok ikke noen spesielt indignert reaksjon fra myndige nyhetsankere i Pyongyang.

B: Boxershorts Henrik Ingebrigtsen er årets store utropstegn i norsk friidrett, og friskus-siddisen fulgte opp et sensasjonelt EM-gull på 1500 meter med en enda mer sensasjonell femteplass i OL-finalen på samme distanse. Han var den yngste av alle gutta i finalefeltet, han var den eneste med europeisk pass, han hadde dårligst «pers» av samtlige og han var garantert den eneste som løp med en drakt som hadde revnet i skrittet.

C: Britene drømmer fortsatt om en Wimbledon-triumf, men Andy Murrays OL-gull på centrecourten var mer enn en mager trøst. Foto: Stefan Wermuth / REUTERS / NTB Scanpix
C: Britene drømmer fortsatt om en Wimbledon-triumf, men Andy Murrays OL-gull på centrecourten var mer enn en mager trøst. Foto: Stefan Wermuth / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kunne like godt ha løpt i boxeren, jeg, sa Ingebrigtsen og gliste etter den historisk gode norske plasseringen på mellomdistansen.

C: Centercourt Britene har ikke vunnet Wimbledon-turneringen siden Fred Perry i 1936 - eller en annen Grand Slam-turnering for den saks skyld. Ingen har kommet nærmere enn det Andy Murray var da han tapte en fantastisk finale mot Roger Federer tidligere i sommer. Tre uker seinere slo han imidlertid nådeløst tilbake mot den sveitsiske legenden i OL-finalen, og fikk på mange måter revansj for det forsmedelige nederlaget på den legendariske centercourten.

D: Delfinspark Cameron van der Burghs svømte seg inn i mange nordmenns hjerter da han hyllet sin gode venn Alexander Dale Oen etter verdensrekord og gullmedalje på den avdøde nordmannens favorittdistanse 100 meter bryst. Noen dager seinere fikk imidlertid de som ikke nødvendigvis kan så mye om svømming lære om teknikken som kalles «delfinspark», som svømmerne har lov til å ta i bruk én gang etter å ha stupt uti bassenget på grunn av van der Burgh, som gjorde det to ganger. Men selv om han sannsynligvis tjente et tidel eller to på manøveren, fikk det ikke konsekvenser for den sympatiske sørafrikaneren.

E: Ereksjon Eller ikke? Diskusjonen om tilstanden til penisen til den amerikanske roeren Henrik Rummel på seierspallen gikk som en farsott på sosiale medier etter at USAs firer uten styrmann vant bronse. Til slutt følte Rummel at han måtte gå ut mot spekulasjonene, opprettet en brukeren «Rummelator» på nettforumet Reddit, og tok til motmæle, selv om han syntes det hele var ganske så morsomt i all sin absurditet.

D: Cameron van der Burgh vant mange norske hjerter med seieren på 100 meter bryst, men tøyde samtidig regelverket da han tok i bruk to såkalte «delfinspark» i starten.Foto: Michael Dalder / REUTERS / NTB Scanpix
D: Cameron van der Burgh vant mange norske hjerter med seieren på 100 meter bryst, men tøyde samtidig regelverket da han tok i bruk to såkalte «delfinspark» i starten.Foto: Michael Dalder / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er meg, og jeg sverger at den ikke er erigert! Jeg vet ikke hvordan den endte opp i den posisjonen, men sånn er det, skrev Rummel, som like etterpå la ut et bilde for å vise at det faktisk var han som kommenterte.

F: Feminisme For første gang i OL-historien deltok det kvinner fra samtlige 204 deltakernasjoner, og kvinnelige deltakere i samtlige 26 idretter. OL-stormakten USA sendte dessuten flere kvinner enn menn i sin store OL-tropp, som reiste hjem med flest medaljer.

G: Grossist Allerede før OL i London var det ingen olympier som kunne skryte av flere gullmedaljer enn Michael Phelps med sine 14, men «The Baltimore Bullet» var verken mett eller ferdig som toppsvømmer. Etter en noe forsiktig innledning på OL med fjerdeplass på 400 meter medley, hvor han ble distansert av landsmannen Ryan Lochte, slo 27-åringen nådeløst tilbake, og reiste fra London med fire nye gull og to sølv. Dermed passerte han også den russiske turndronninga Larissa Latynina som tok 19 OL-medaljer på 1950- og 1960-tallet med god margin.

H: Hvit løgn Norge hadde lenge tørstet etter en gullmedalje da Eirik Verås Larsen leverte varene på Dorney Lake på K1 1000 meter - åtte år etter at han vant samme øvelse i Aten. Flekkefjæringen var spådd å være en medaljekandidat på en god dag, men de fleste hadde nok regnet med at kanadiske Adam van Koeverden omsider skulle innkassere gullmedaljen han lenge hadde jaktet på. Men Verås Larsen og landslagstrener Tom Selvik bar på en hemmelighet da de ankom OL-byen: 36-åringen hadde nemlig vært flink til å ta tranen sin siden han kom tilbake etter et hvileår, og hadde levert langt bedre resultater på trening i ukene før det eneste løpet han har satset mot i to år enn rapportene fra Årungen hadde fortalt. Med en god start og en uimotståelig avslutning, måtte van Koeverden se seg slått av nordmannen igjen, som satte karrierepunktum umiddelbart etter regattaen.

I: Imperiet slår tilbake Mange tvilte på mange plan, men vertsnasjonen Storbritannia gjorde all forhåndspessimisme til skamme og gjenreiste den nasjonale stoltheten både på og utenfor idrettsbanen med et plettfritt arrangement og beste medaljefangst siden lekene på hjemmebane i 1908. Fasiten 29-17-19 var mer enn hva de mest ihuga optimistene hadde turt å håpe på forhånd.

J: James Bond-pike Mens vi i Norge har et kongepar som gjerne byr på seg selv i de fleste sammenhenger, er ikke akkurat begrepet "folkelig" noe man forbinder med Dronning Elizabeth II. Den populære, men tilbaktrukne monarken overrasket derfor mange da hun i en alder av 86 gjorde sin filmdebut under OLs åpningsseremoni da hun gestaltet rollen som «James Bond-pike» i et innslag med Daniel Craig, som endte med at hun og agenten med rett til å drepe for dronning og fedreland kastet seg ut av et helikopter over Olympiastadion.

K: Koteletter Når BBC skal dele ut prestisjetunge «Sports Personality of the Year» seinere i dag, kommer det til å bli ytterst vanskelig å komme utenom Bradley Wiggins, som allerede hadde syklet seg inn i nasjonens hjerter med en historisk sammenlagttriumf i Tour de France i ukene før OL. Etter å ha fått æren av å åpne åpningsseremonien fulgte 32-åringen med de karakteristiske kinnskjeggene opp med å vinne tempogull på hjemmebane. NRKs Pål Gordon Nilsen var bare én av mange som hyllet sykkelkongen med å klistre på feite koteletter. Det virket nemlig å være siste mote rundt løypa ved Hampton Court Palace.

L: Legende Et av OLs største diskusjonstemaer har vært hvorvidt supersprinter Usain Bolt har gjort krav på legendestatus eller ikke etter å ha forsvart samtlige tre sprintgull fra Beijing på overbevisende vis, tross usikkerhet på forhånd og massivt forventningspress. Etter å ha feid inn til gullet på 200 meter proklamerte iallfall Bolt selv at han nå var udødeliggjort. IOC-president Jacques Rogge mente imidlertid at det bare er plass til én legende i sprint, og han heter Carl Lewis, som på sin tide antydet at Bolt var dopet under lekene, noe som fikk jamaicaneren til å se rødt. Dømt ut i fra grepet Bolt hadde om publikum på Olympiastadion, tyder vel det meste på at folk flest tar Bolts parti i denne diskusjonen.

M: Mageplask Både Ingvild Snildal og Sara Nordenstam kom til OL som europamestere på hver sin distanse, men begge reiste slukørede hjem etter å ha blitt slått ut i forsøksheatene. Det ble med andre ord et OL i tårer i Aquatics Centre.

N: Norges lagånd Håndballjentene hadde spilt fem kamper og 40 minutter langt under pari da plutselig alle puslespillbrikker falt på plass da videre OL-deltagelse hang i en tynn tråd med Brasil i seks måls ledelse i kvartfinalen. Kari Aalvik Grimsbø stengte buret og lagvenninnene gjorde jobben offensivt så vel som defensivt, og dermed endte det til slutt i avansement etter en formidabel snuoperasjon. Da følte Thorir Hergeirssons jenter behov for å ta til motmæle mot kritikerne, som hadde satt spørsmålstegn ved samholdet i spillergruppa da de på pressekonferansen blottla magene og stilte opp slik at man kunne lese påskriften «NORGES LAGÅND». Men riften mellom mediene, som riktignok alle hadde trodd på gull før lekene, og utøverne var raskt glemt, og på lørdag forsvarte de OL-gullet fra Beijing med en kontrollert og oppskriftsmessig seier mot Montenegro. 

O: Overkommelig Andreas Thorkildsen har ikke vært i sin beste form denne sesongen, men Keshorn Walcotts vinnerkast på 84,58 i spydfinalen er normalt sett noe nordmannen og hovedutfordrer Vitezslav Vesely kaster for halv maskin på trening. Men begge mislyktes da det gjaldt som mest, og en irritert og frustrert Thorkildsen hadde ingen forklaring på hvor det gikk galt. Dermed ble det om drømmen om tre strake OL-gull.

P: Pengepung Sørkoreanske Shin A-lam fra Sør-Korea var sønderknust etter at tyske Britta Heidemann hadde blitt tilkjent seieren 6-5 i siste sekund. Overbevist om at tida var ute da Heidemann satte inn det avgjørende poenget, ville Shin protestere på avgjørelsen, men det medførte at laglederen måtte betale et gebyr. Problemet var imidlertid at det tok tid å finne penger, og dermed var en gråtende fekter tvunget til å sitte igjen på podiet til spott og spe, mens jakten etter de nødvendige pundene pågikk. De tragikomiske scenene fikk imidlertid et hyggelig utfall; Shin A-lam fikk nemlig en trøstemedalje fra IOC som plaster på såret.

Q: Qué? Det er ikke bare spanske servitører på «Fawlty Towers» som virker å være forvirret i England. Spania kom til OL med en råsterk fotball-tropp blant annet med tre EM-vinnere og førstekeeperen til Manchester United, men var allerede ute etter to kamper, og var det eneste laget som ikke scoret mål. Også Brasil stilte stjerenspekket, men det var til slutt Mexico som reiste hjem med et overraskende gull.

R: Rodal, Vebjørn NRKs dyktige friidrettsekspert mistet sin olympiske rekord på 800 meter til David Rudisha etter 16 år. Den elegante kenyaneren gjorde løpet fullstendig på egenhånd da han utraderte sin egen verdensrekord med en av OLs største enkeltprestasjoner.

S: Sendeskjema Onsdag 1. august var dagen da Norge for første gang Norge var en fektegal nasjon og hvor NRK flyttet Dagsrevyen på grunn av en inntil da ukjent realfagslærer fra Wang videregående skole. Bartosz Piasecki fant berømmelse over natta da han fektet seg fram til OL-finale. Selv om han fant ut av stilen til motstander Ruben Limardo i seineste laget, var sølv i OL godt som gull for mannen som var rangert som nummer 47 i verden før lekene.

T: Tellefeil Jaysuma Saidy Ndure er en god sprinter, selv i verdensmålestokk, men noen Usain Bolt, det er han ikke. Derfor var det kanskje ingen god taktikk å spare krefter på de siste 50 meterne av kvartfinalen på 100 meter, særlig når han også ble passert av tre mann. Norskgambieren stresset imidlertid ikke, selv om de fleste andre var bekymret. Bare de tre beste i hvert heat gikk direkte videre til finale, og tida til Jays var heller ikke god nok. Dermed røk 28-åringen ut på det treneren hans, Leif Olav Alnes, kalte en tellefeil. Så mye bedre gikk det ikke på favorittdistansen 200 meter, hvor det var over etter semifinalen, men denne gangen strakk ikke kreftene til.

U: Ulykkesfugl Kinesiske Liu Xiang var nasjonens største håp under OL i Beijing for fire år siden, og det sier ikke så reint lite. Ut av olympiastadion i rullestol i London. Da forlot han «Fugleredet» til stilljet, forvirring, fortvilelse og gråt på grunn av en skade. Etter å ha kjempet seg tilbake i tide til å revansjere seg i London, var uhellet ute igjen da akillesen slo seg vrang i det han skulle satse over første hekk i forsøket. Denne gangen forlot han stadion i rullestol.

V: Vikarierende motiver De fleste utøvere er i OL for å forsøke å gjøre sitt livs beste idrettsprestasjoner. Den paraguayanske "spydkasteren" Leryn Franco så det heller som en kjempemulighet til å få ytterligere fart på en allerede ganske så blomstrende modellkarriere. Ikke var hun spesielt flau over å innrømme det heller etter å ha endt på en 34.-plass i kvalifiseringen med et kast på 51,45 meter.

E: Henrik Rummel (nr. to f.v.) hadde OLs mest omdiskuterte utstyr.Foto: Natacha Pisarenko / AP Photo / NTB Scanpix
E: Henrik Rummel (nr. to f.v.) hadde OLs mest omdiskuterte utstyr.Foto: Natacha Pisarenko / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg må være ærlig. Min jobb er å synes i media. Om folk åpner avisa, kan de se meg der. Å være modell er min jobb. Det tar utrolig mye av min tid og det er slik jeg tjener penger, sa Franco.

W: Whiplash Matthias Steiners OL-gull i vektløfting var et av de mest følelsesladde øyeblikkene under OL i Beijing. Med seg på seierspallen hadde han et bilde av kona Susann, som omkom i en bilulykke året i forveien. Også i London var det mange som hadde sympati for Steiner da han mislyktes i å forsvare gullmedaljen på smertefullt vis.Han innledet med å løfte 192 kilo i rykk, men i forsøket på 196 kilo gikk det fullstendig galt. Steiner sto i knestående, med stanga over hodet, og virket å være på vei opp. Men plutselig kollapset beina under tyngden av vekta, og 29-åringen ramlet på rumpa før stanga kom etter og krasjet i nakken hans.

X: Mr. X: Det var en masse forhåndsspekulasjoner rundt hvem som skulle tenne OL-ilden. Var det sir Roger Bannister? Hva med sir Steve Redgrave? Hvorfor ikke sir Christ Hoy? Eller hadde det ikke vært en fin oppreisning for David Beckham etter å ha blitt vraket fra det britiske fotballaget? Men ingen av tipsene viste seg å stemme. I stedet var det sju unge idrettsutøvere som fikk oppdraget med å tenne hver sin fakkel som igjen tente til sammen 204 fakler - én for hver deltakernasjon.

Y: Yngleplass Utgivelsen av boka «The Secret Olympian» skapte overskrifter før OL, der en tidligere og anonym britisk utøver la ut om det utsvevende livet i deltakerlandsbyen i OL. Hvordan det egentlig forløp i London er en godt bevart hemmelighet blant de 10 000 utøverne som deltok, men den amerikanske keeperen Hope Solo, bekreftet langt på vei inntrykket av at det ikke akkurat er noe klosterliv under lekene.

F: For første gang i OL hadde samtlige 204 deltakernasjoner med kvinner i OL-troppen. Brunei, Qatar og Saudi-Arabia hadde alle kvinnelige debutanter. Her saudiarabiske Sarah Attar, som deltok i friidrett.
F: For første gang i OL hadde samtlige 204 deltakernasjoner med kvinner i OL-troppen. Brunei, Qatar og Saudi-Arabia hadde alle kvinnelige debutanter. Her saudiarabiske Sarah Attar, som deltok i friidrett. Vis mer

- Atleter er ekstreme mennesker. Når de trener blir de utelukkende fokusert på det. Når de skal nyte alkohol blir det ikke en drink, men 20. Med en engangsopplevelse så stor som OL vil en ha så mange gode minner som mulig, enten det gjelder sex, festing eller prestasjoner på arenaen, sa Solo, som sto i mål på USAs gull-lag.

Z: Zara Phillips Både prins Friedrich Karl av Preussen (bronse i sprangridning, lag 1912), kong Olav V av Norge (gull i 6 meter, 1928) og eks-kong Konstantin II fra Hellas (gull i Dragon-klassen i 1960) har bevist at også kongelige kan hevde seg i OL. I London 2012 sørget dronning Elizabeths eldste barnebarn Zara Phillips for at det igjen var innslag av blått blod på en olympisk seierspall da hun var med på Storbritannias sølvlag i feltritt for lag, med store deler av familien på tribunen som OLs mest fasjonable fanklubb.

Æ: Ættling Først dagen før åpningsseremonien fant den norske OL-troppen sin flaggbærer i Mira Verås Larsen. Mange utøvere hadde ikke mulighet til å delta. Dermed falt valget på oldebarnet til Norges første gullvinner i sommer-OL, Oswald Falch, som var med på vinnerlaget i troppsturn i OL i Aten i 1906.

Ø: Ødeleggende Badmintonsporten vant neppe så mange nye tilhengere etter at turneringsoppsettet på et stadium fikk det til å lønne seg å tape kamper med tanke på trekningen av kvartfinalene. Det førte til flere parodiske kamper der verdensklassespillere plutselig framsto som campingturister som holdt i en racket og så en fjærball for første gang i sitt liv, noe som resulterte i at åtte spillere ble kastet ut av OL for ikke å ha gjort sitt beste. Spørsmålet er imidlertid om hjernen bak oppsettet også burde ha slått følge.

Å: Åpenhet Alexander Kristoff tok Norges første OL-medalje da han syklet inn til en gledelig og overraskende bronsemedalje på fellestarten i landeveissykling. 25-åringen er samtidig en mann med meningers mot, og opp i gleden over medaljen, synes han ikke det var noe særlig hyggelig å bli slått av den notoriske dopingsynderen Alexandre Vinokourov, noe han også ga klart uttrykk for. Kasakhens gull virket heller ikke å være særlig populært langs oppløpet på The Mall utenfor Buckingham Palace, selv om det sannsynligvis også kan forklares med at de aller fleste hadde møtt opp for å se Mark Cavendish innkassere et oppskriftsmessig gull.

G: Ingen olympier kan vise til den samme medaljefangsten som Michael Phelps etter fire nye gull og to sølv i London. Foto: Jorge SIlva / REUTERS / NTB Scanpix
G: Ingen olympier kan vise til den samme medaljefangsten som Michael Phelps etter fire nye gull og to sølv i London. Foto: Jorge SIlva / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

• Hva er ditt beste OL-minne? Del det med oss i kommentarfeltet nedenfor.

H: Eirik Verås Larsen var i langt bedre form enn rapportert da han sørget for Norges første OL-gull i London. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
H: Eirik Verås Larsen var i langt bedre form enn rapportert da han sørget for Norges første OL-gull i London. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
J: Dronning Elizabeth II debuterte som filmskuespiller i en alder av 86 år da hun ble eskortert av James Bond i Daniel Craigs skikkelse fra Buckingham Palace til Olympiastadion. Foto: NTB Scanpix
J: Dronning Elizabeth II debuterte som filmskuespiller i en alder av 86 år da hun ble eskortert av James Bond i Daniel Craigs skikkelse fra Buckingham Palace til Olympiastadion. Foto: NTB Scanpix Vis mer
K: Bradley Wiggins befestet sin posisjon i britisk idrettsadel med gull på tempo. Foto: IAN LANGSDON / EPA / NTB Scanpix
K: Bradley Wiggins befestet sin posisjon i britisk idrettsadel med gull på tempo. Foto: IAN LANGSDON / EPA / NTB Scanpix Vis mer
L: Her utroper Usain Bolt seg til en levende legende med seier på 200 meter. Foto: Jorge Silva / REUTERS / NTB Scanpix
L: Her utroper Usain Bolt seg til en levende legende med seier på 200 meter. Foto: Jorge Silva / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
N: Slik svarte norske håndballjenter på kritikken etter kvartfinaleseieren mot Brasil. Seinere i OL endte det med gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
N: Slik svarte norske håndballjenter på kritikken etter kvartfinaleseieren mot Brasil. Seinere i OL endte det med gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
O: Andreas Thorkildsen syntes det var vanskelig å svelge at OL-gullet ble vunnet med et kast under 85 meter. Foto: David J. Phillip / AP Photo / NTB Scanpix
O: Andreas Thorkildsen syntes det var vanskelig å svelge at OL-gullet ble vunnet med et kast under 85 meter. Foto: David J. Phillip / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
P: Shin A-lam måtte ufrivillig sitte på podiet å vente på at lagledelsen fant fram penger til å betale for protestgebyret. Foto: Max Rossi / REUTERS / NTB Scanpix
P: Shin A-lam måtte ufrivillig sitte på podiet å vente på at lagledelsen fant fram penger til å betale for protestgebyret. Foto: Max Rossi / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
R: David Rudisha vant 800 meter, slo Vebjørn Rodals olympiske rekord og satte ny verdensrekord med en av OLs største enkeltprestasjoner.Foto: ERIC FEFERBERG / AFP PHOTO / NTB Scanpix
R: David Rudisha vant 800 meter, slo Vebjørn Rodals olympiske rekord og satte ny verdensrekord med en av OLs største enkeltprestasjoner.Foto: ERIC FEFERBERG / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
S: Bartosz Piasecki (t.v.) fikk hele Norge til å følge med på fekting.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
S: Bartosz Piasecki (t.v.) fikk hele Norge til å følge med på fekting.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
T: Jaysuma Saidy Ndure skuffet både seg selv og det norske publikummet stort i OL på både 100 og 200 meter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
T: Jaysuma Saidy Ndure skuffet både seg selv og det norske publikummet stort i OL på både 100 og 200 meter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
U: Det meste har gått imot Liu Xiang siden OL på hjemmebane i Beijing. Foto: ROBERT GHEMENT / EPA / NTB Scanpix
U: Det meste har gått imot Liu Xiang siden OL på hjemmebane i Beijing. Foto: ROBERT GHEMENT / EPA / NTB Scanpix Vis mer
W: Matthias Steiners tittelforsvar i vektløfting endte på smertefullt vis.Foto: Timo Jaakonaho  / LEHTIKUVA / NTB Scanpix
W: Matthias Steiners tittelforsvar i vektløfting endte på smertefullt vis.Foto: Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA / NTB Scanpix Vis mer
X: Mange spekulerte i at sir Steve Redgrave (i hvitt) skulle tenne OL-ilden. I stedet tilfalt oppdraget sju unge utøvere. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
X: Mange spekulerte i at sir Steve Redgrave (i hvitt) skulle tenne OL-ilden. I stedet tilfalt oppdraget sju unge utøvere. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Æ: Mira Verås Larsen ledet det norske laget inn under åpningsseremonien.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Æ: Mira Verås Larsen ledet det norske laget inn under åpningsseremonien.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Å: Alexander Kristoff (t.h.) gledet seg over å vinne bronse på fellesstarten, men syntes samtidig ikke noe særlig om å stå på samme seierspall som gullvinner Alexandre Vinokourov. Foto: Lefteris Pitarakis / AP Photo / NTB Scanpix
Å: Alexander Kristoff (t.h.) gledet seg over å vinne bronse på fellesstarten, men syntes samtidig ikke noe særlig om å stå på samme seierspall som gullvinner Alexandre Vinokourov. Foto: Lefteris Pitarakis / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media