V for vikarierende motiver

Her er Dagbladets oppsummering av sommer-OL fra A til Å.

V: Spydkasteren Leryn Franco fra Paraguay deltok i OL av helt andre årsaker enn sportslige, og var ikke flau over å innrømme det. Foto: KERIM OKTEN / EPA / NTB Scanpix
V: Spydkasteren Leryn Franco fra Paraguay deltok i OL av helt andre årsaker enn sportslige, og var ikke flau over å innrømme det. Foto: KERIM OKTEN / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Søndag ble OL-ilden slukket under en eneste lang slagerparade av en avslutningsseremoni på Olympiastadion i Øst-London.

I 17 dager har mer enn 10 000 utøvere fra 204 nasjoner gjort opp om olympisk heder og ære i 302 øvelser. Det har gitt mange uforglemmelige øyeblikk av forskjellige årsaker.

Det er på tide å trekke noen oppsummerende linjer, og slik var OL i London 2012 slik vi i Dagbladet kommer til å huske det fra A til Å.

A: Arrangørtabbe OL skal være en arena fri for politikk, men OL-ilden var stadig to dager unna å bli tent i London da arrangøren fikk det første anfallet av politisk hodepine på grunn av noe som skjedde nord for grensa mellom England og Skottland. På Hampden Park i Glasgow ble kampen mellom Nord-Korea og Colombia i kvinnenes fotballturnering mer enn én time forsinket da spillerpresentasjonen av nordkoreanerne på storskjermen ble ledsaget av det sørkoreanske flagget. Sannsynligvis forsatt i gledesrus over kunngjøringen av, «Store etterfølger», Kim Jong-uns, ekteskap med Ri Sol-ju, kom det merkelig nok ikke noen spesielt indignert reaksjon fra myndige nyhetsankere i Pyongyang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer