Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

V-mester går for NM-gull

Han er både juniorverdensmester og junioreuropamester for lag, ble beste individuelle spiller under junior-VM og gjorde en strålende innsats i The Open. Nå vil unge Marius Thorp bli norgesmester i golf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

er

18-åringen fra Bærum og den ferske profesjonelle spilleren Eirik Tage Johansen (24) er de heteste navnene foran NM-turneringen, som starter torsdag.

Årets norgesmesterskap for kvinner og menn spilles på banen til Stavanger GK, som i år feirer sitt 50-årsjubileum. Turneringen spilles over fire dager og 72 hull. 92 menn og 36 kvinner stiller til start.

Både Marius Thorp og Eirik Tage Johansen, som er lagkamerater i Team Norway, har hatt en meget sterk sesong hittil.

Thorp har blant annet rukket å representere Europa i Sir Michael Bonallack Trophy, blitt juniorverdensmester og junioreuropamester for lag, ble beste individuelle spiller under junior-VM og han gjorde en strålende innsats i The Open.

Hjemmespilleren Eirik Tage Johansen har nylig avsluttet sine collegestudier i USA. Deretter spilte han seg til en flott sjetteplass på challengetouren i Larvik som amatør. Like etter bestemte han seg for å bli profesjonell spiller.

I sin første turnering som proff vant Johansen P4 Tour på Meland GK. Stavanger-spilleren har hele tre NM-titler fra tidligere.

Allerede fra torsdag spiller Thorp og Johansen sammen i en såkalt publikumsball.

For første gang er det en egen oppvisningsklasse for funksjonshemmede spillere under NM. Under finalespillet søndag deltar tre spillere med ulik funksjonshemning. Spillerne er de første som ble klassifisert for turneringsspill tidligere i sommer. Deltakerne er Joakim Marksten, Jens Kristian Ween og Knut Herrem.

(ANB)

BESTE AMATØR I BRITISH OPEN: Fra og med i morgen skal Marius Thorp kjempe om NM-tittelen.