Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

V-rekord og gull for Witty

Amerikanske Chris Witty tok både verdensrekorden og gullet fra tyske Sabine Völker på 1000 meter. Med 1.13,83 var Witty første kvinne under 1.14.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det greide hun selv om hun ikke er helt frisk av kyssesyken, som hun har kjempet for å bli kvitt siden hun fikk diagnosen i januar. Hun sjokkerte seg selv ved å gå så fort.

- Jeg var trøtt hele tiden, og jeg kunne ikke trene. Fortsatt merker jeg effekten av sykdommen. Jeg prøvde å overbevise meg selv om at 10. plass ville være bra, og at det var stort bare å delta i lekene, sa hun etter gulløpet.

- Jeg følte meg ikke særlig sterk i dag tidlig, men jeg fant krefter i hjertet mitt, sa Witty, som tørket gledestårer.

Hun hadde hjelp av å gå i par med 500-metervinner Catriona LeMay Doan, som åpnet enormt sterkt og ledet en runde før mål.

- Jeg så ryggen til Catriona og var glad for å være så nær henne. Jeg ga alt jeg hadde for å ta henne igjen, sa Witty, som plutselig føk forbi da canadieren sprakk. Og så var hun i mål.

- Da jeg tittet opp på resultattavlen og så 1.13, ble jeg sjokkert. Selv om jeg hadde vært frisk, ville den tiden vært en overraskelse, sa den tidligere sprintverdensmesteren som kompletterte medaljesamlingen.

Hun vant sølv og bronse i Nagano-lekene, og kom på poengplass i banesykling i Sydney-OL.

(NTB)

Hele Norges coronakart