<strong>GODE LAGKOMPISER:</strong> Johan Remen Evensen har mye å lære av Anders Bardal (t.v.). Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
GODE LAGKOMPISER: Johan Remen Evensen har mye å lære av Anders Bardal (t.v.). Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer

V-rekordholderen nær ved å bli sendt hjem

Evensen er hoppuke-jumbo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INNSBRUCK (Dagbladet): For ti måneder siden satte han ny verdensrekord på 246,5 meter. Nå ligger Johan Remen Evensen (26) sist i Hoppuka.

 — Det har gått helt ræva, sier han til Dagbladet etter to renn.

I går hadde hopperne lett trening utenfor Innsbruck i Østerrike. Den ble benyttet til å utføre akrobatiske øvelser. Smilene lå på lur, men fakta halvveis ut i Hoppuka er alvorlig nok.

Anders Bardal er beste nordmann på 7. plass. For profilene Johan Remen Evensen og Bjørn Einar Romøren har konkurransen vært en massiv fiasko.

Remen Evensen ligger på 55. og sisteplass. Bjørn Einar Romøren er nummer 43.

Ingen solstråler De to har — naturlig nok — framstått som alt annet enn solstråler i Tyskland og Østerrike.

Etter det Dagbladet erfarer, var Remen Evensen nære på å bli sendt hjem sammen med Romøren etter rennet i Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag.

En totalvurdering med blant annet logistikk gjorde at det likevel ikke ble slik.

Landslagstrener Alexander Stöckl bekrefter at det ble gjort en vurdering av hopperne som ikke har prestert. Samtidig understreker han:

<strong>NYTT RENN I MORGEN:</strong> Johan Remen Evensen, Anders Bardal  og de andre hopperne brukte fridagen til å trene i en turnhall utenfor Innsbruck i går.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
NYTT RENN I MORGEN: Johan Remen Evensen, Anders Bardal og de andre hopperne brukte fridagen til å trene i en turnhall utenfor Innsbruck i går. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

— Det er ikke nødvendigvis noe negativt å reise hjem. For Johan handler hele sesongen om å være best mulig forberedt til skiflygings-VM i Vikersund. Vi har tatt ham ut av verdenscupen tidligere og gitt spesialtrening. Det har fungert fint.

God før Hoppuka
— Du har kommet inn som trener fra Østerrike med mange nye ideer. Snakker du og Remen Evensen samme språk?

— Ja, han er villig til å gjøre nødvendige tekniske forandringer for å hoppe stabilt godt. Før Hoppuka fikk han det til på Lillehammer. Men han trenger mer tid, svarer Stöckl.

Selv sa Remen Evensen etter øvelsene i går:

— Jeg får det til på trening, men ikke i konkurranse. Det er utrolig kjedelig. Heldigvis klarer jeg å legge det bak meg når jeg kommer hjem. Hvis ikke hadde jeg sittet  på hotellrommet og felt tårer nå.

• De tredje rennet i Hoppuka går i Innsbruck i morgen.

HOPPUKA

Stillingen etter to renn:
1) Gregor Schlierenzauer, Østerrike, 557,8. 2) Andreas Kofler, Østerrike, 535,6. 3) Daiki Ito, Japan, 532,3.
Nordmennene: Anders Bardal (7), Rune Velta (14), Vegard Sklett (16), Atle Pedersen Rønsen (28), Tom Hilde (37), Bjørn Einar Romøren (43), Johan Remen Evensen (55).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer