Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

V75-lag vant 43,6 millioner

Dagbladets ekspert forutså bomben - men misset på bankeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En uregistrert V75-kupong levert i Oslo klokka 13.15 i dag ga landets nest største spillpremie noensinne.

Sju rette, seksere, femmere og jokerpotten på 35 millioner fordi det var den eneste kupongen med sju rette ha tilsammen en premie på 43,6 millioner kroner.

Til rikstoto.no forteller hovedmannen bak kupongen at han og en kamerat pleier å satse på litt utradisjonelle hester for å kjempe om de store pengene.

- Idag ble bongen litt dyrere enn hva vi pleier å satse. Derfor ringte vi noen kamerater, forteller Oslo-mannen.

Tilsammen ble de seks mann som nå fordeler pengene seg imellom. Han sier han ikke har noe imot å stå fram, men at han vil samle hele gjengen for å snakke sammen først.

Dagbladet advarte

Det var det siste løpet som sørget for storgevinsten. Etter seks avdelinger var det 49 kuponger med seks rette. Så vant ellevtevalget Art of Kosmos i siste avdeling.

Den var ikke markert på 48 av kupongene, til tross for Dagbladets travekspert Bengt Bergs klare advarsel om nettopp Art of Kosmos i dagens avis.

Dette skrev Berg:

«Avslutningsvis serveres en godbit av de sjeldne. Hvor spillerne befinner seg, når markeringsprosenten er på under ti her, er vrient å finne et godt svar på. At de er på jordet er helt på det rene, men det spørs om det ikke også er feil jorde. Trener Tor Olaf Halle har tro på seier. Han uttalte seg under lunsjtravet på Jarlsberg torsdag og var kraftig optimist. Vallaken starter uten sko for første gang. Åtte prosent er en av flere uvanlig spennende undervurderinger av spillerne. Satsen vil øke etter denne advarselen. Men uansett er dette elektrisk.»

Etter rekordutbetalingen er Berg fortsatt like overrasket over at så få andre hadde tro på Art of Kosmos.

- Folk har vurdert feil. Og ikke bare spillerne. Jeg tror VG hadde den som 11. valg, Trav og Galoppnytt som 12. og Stallskriket som 13. valg, sier han til Dagbladet.no.

Har ventet på hesten

Selv har han ventet på at hesten skulle slå til.

- Hele poenget er at man må kjenne egenskapene til enhver hest. Det er derfor dette krever så mye tid. Jeg regnet med at den ville få en god posisjon direkte, og så smatt den rett opp i andre par utvendig fra 20 meter tillegg, sier Berg.

Han hadde krysset av Art of Kosmos på sin egen kupong, men bommet på ett av de andre løpene.

- Jeg fikk seks rette sjøl. Men 5000 kroner ble jo en trøstepremie i forhold til 43 millioner, ler Bengt Berg.

Kommer snart på Dagbladet.no

Han innrømmer at hesten han misset på, var den han anbefalte leserne i Dagbladet som banker - nummer 1 Against the Sun i 6. avdeling.

- Den ble stengt inne. Det hadde jeg forøvrig også forutsett, men jeg håpet at kusken skulle finne en åpning, men det gjorde han ikke, sier Berg.

Selve V75-forslaget hans i avisa ga bare fem rette, gleder han seg over Art of Kosmos, som han mener er «tidenes tips» fra hans side.

- Å foreslå ellevtevalget som vinner i Dagbladet - og så få den inn - det er veldig moro, sier Bengt Berg.

I løpet av nær framtid vil trav- og galopptipsene til Bengt Berg bli å finne også på Dagbladet.no. Følg med!

STORGEVINST: Utbetalingen på drøye 43 millioner er den nest høyeste i et norsk pengespill noensinne. Den største var 51,3 i V75 i juni 2004.
FORUTSÅ OVERRASKELSEN: Bengt Berg foreslo Art of Kosmos som vinner i siste avdeling. Den var bare 11. valg blant spillerne, og det var årsaken til kjempeutbetalingen.