Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

V75 på onsdag med et monster

Bjerke-sjefen har funnet vinnere.

RINGER MED BEGGE ØRA. Når det skal skaffes topphester til Bjerke, går det varmt mellom ørene til Arnlioth Heltberg. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
RINGER MED BEGGE ØRA. Når det skal skaffes topphester til Bjerke, går det varmt mellom ørene til Arnlioth Heltberg. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-Jeg håper å se 1.10-tallet, forteller Bjerke-sjef Arnlioth Heltberg foran høstens råeste travløp.

Det er V75-spill og i 4. avdeling kommer det stjerner av det sjeldne slaget på en onsdag ut på Bjerke Travbane.

Lavec Kronos er et monster av en travhest.

 Hesten står med "stolpe i programmet, som betyr ett-tall i alle de fem siste resultatene som det er plass til i et travprogram. Og hingsten noterte den internasjonale topptiden 1.10,2 i den nest siste starten.

Lutfij Kolgjini er en trollmann, når det gjelder miksing av blod. Slik produserer han den ene topphesten etter den andre i avlen. Den offensive karen kjører som regel Lavec Kronos i løp også. Men i blant overlater han vogna til den dyktige taktikeren Johnny Takter.

Akkurat der er ikke Heltberg like fornøyd.

-Jeg skulle gjerne sett at Kolgjini satt i sulkyen. Da hadde sjansen for en tid ned på 1.10-tallet vært mer sannsynlig. Takter er litt for klok taktisk, ler Heltberg.

Men Lavec Kronos kommer ikke til gullfatet gratis. Det er oppsiktsvekkende bra motstand med en første premie på 300.000 kroner.

-Jeg er strålende fornøyd med resultatet med de små ressursene vi opererer med i kampen om topphestene, forteller Heltberg til dagbladet.no.

-Min kollega Knut Sollie som har tatt ringerunden sammen med meg advarer sterkt for Reven D'Amour. Han mener faktisk at denne hesten ikke er noe dårligere enn Lavec Kronos, sier Heltberg.

Spent på norsk derbyvinner

Heltberg er spent på hva den norske derbyvinneren New Varenne L.A. kan utrette mot disse svenske gigantene.

-Jeg tror han kan ende på trippelen og senke rekorden sin betraktelig. Han bør kunne ned på 1.11-tallet. Jeg er også sikker på at hoppederbyvinner  Sweet Case i det minste kan 1.12 i dette løpet. Kretsen bak sistnevnte kunne valgt hoppeavdelingen til Axel Jensens Minneløp, som dette løpet kalles. Der hadde Sweet Case hatt en reell vinnersjanse. Men de satte lua på hodet og valgte i stedet den tøffe utgaven.

Heltbergs vinnere

Arnlioth Heltberg har en hest han har ståltro på i denne V75-omgangen.
-Den sikreste vinneren er Bring Me Luck i V75-3. Dette er en ordentlig blåser.

Treneren vurderte lenge å starte i hovedløpet, men bestemte seg for denne hoppeavdelingen i stedet.

Eneste jeg kan se som et problem er voltestart, som hesten aldri har vært ute i før. Fordelen da er at det ble flaks i trekningen. Omvendt ytterst var vel det beste hun kunne få, mener Heltberg.

Han tror også han har en mulig banker i V75-1.
-Myvictory Gardenia har startet på Ålborg og vant sist på 1.17,6. Dette er en treg bane. Det skal bety at denne dansken skal kunne 1.16 på en rask Bjerkebane.

Jeg ser ikke at noen av tilleggshestene kan innhente ham da, mener Heltberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media